eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A politológus szerint unalmas a kampány

Unalmas a mostani kampány, mert a politikusok nem tudnak újat mondani az embereknek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Corvinus Egyetem politikatudományi intézetének igazgatója. Lánczi András hozzátette: az MSZP sok szempontból a brit Munkáspárt, a Fidesz a CDU/CSU választási mintáit követi.

A politológus szerint valószínűleg azért érzik sokan unalmasnak a választási kampányt, mert ez már nem újdonság, hiszen a mostani az ötödik parlamenti választás a rendszerváltás óta.

A Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában a kampány kisebb érzelmi telítettségéről azt mondta: az emberek tisztában vannak azzal, hogy szavazatuk nem befolyásolja döntően az életüket.

Ezzel összefüggésben sokan nem tudják kifejezni a véleményüket azzal, hogy valamelyik párt mellé odateszik az ikszet. Valószínűleg kevesebben is állnak meg, és gondolkoznak el azon, ki mellett kellene dönteni - tette hozzá a szakember.

Lánczi András szerint ugyanakkor az is választás, és az érzelmi attitűd kifejezése, ha valaki nem megy el szavazni.

Az MSZP a Labour, a Fidesz a CDU/CSU nyomdokain

A két nagy párt kampánystratégiájáról a politológus azt mondta: az MSZP kampányának kontextusa, hogy felépítették azt a szociáldemokrata pártot, amelyet a nyugat-európai szociáldemokrata párthoz, különösen a brit Munkáspárthoz lehet mérni.

A baloldal ennek megfelelően és több okból is a jövőre helyezi a hangsúlyt, ebbe pedig minden belefér - tette hozzá Lánczi András.

A szakember szerint a Fidesz az elmúlt négy évben konzekvensen építette fel a programjának alapját képező három szót.

A munka, otthon, család jelszó egyébként emlékeztet a német CDU/CSU programjára, szerkezetében és felépítésében is - fűzte hozzá.

A Fidesz programját a nemzeti identitás kontextusába helyezi, és azt mondja: az ország helyzetének javulása elsősorban nem a fizikai fejlesztésektől, például az autópályák hosszától függ, mert ennél fontosabb az élet minősége - hangsúlyozta Lánczi András, a Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×