eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Rogán: a választásokkal vége lesz a limuzinszocializmusnak

Limuzinszocialisták kormányozzák Magyarországot- jelentette ki a Fidesz kampányfőnöke egy óbudai lakótelepi parkolóban tartott sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy egyik kampányfilmjében a miniszterelnök egy kormányzati autó hátsó ülésén beszél. A szocialisták szóvivője szerint Rogán Antal olyan mélyre süllyedt, ahol a "tudósok szerint nem lehetséges az élet".

"Ha valaki számára mindezidáig nem volt világos, akkor ma én azt gondolom, mindenki számára egyértelmű, hogy Magyarországot a limuzinszocialisták kormányozzák luxusautókból, Gyurcsány Ferenccel az élen" - mondta Rogán Antal.

A kampányfőnök hangsúlyozta, hogy egy luxuslimuzin hátsó üléséről sok minden egészen másként látszik: a munkanélküliség nem is olyan nagy probléma, az árak egyáltalán nem látszanak magasnak, és az ember megkockáztathatja azt a kijelentést, amit Gyurcsány Ferenc a parlamentben is megtett, hogy Magyarországon nagy a jólét.

Rogán Antal bejelentette: ha megnyerik a választásokat, akkor azt a gépkocsit, amelyet Gyurcsány Ferenc televíziós klipjéhez használt, eladják, az árát pedig a vakok és gyengén látók támogatására fordítják.

"Magyarországon április 9. után véget ér a limuzinszocializmus korszaka, mert luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó kormányzásra van szükség, és limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is" - mondta az ellenzéki párt kampányfőnöke.

Orbán Viktor és a kincstári autók

A szocialisták szóvivője szerint Rogán Antal olyan mélyre süllyedt, ahol a "tudósok szerint nem lehetséges az élet".

Nyakó István szerint Rogán Antal azzal próbálja besározni riválisát, amiben "az ő főnökének van szégyenkeznivalója".

A rendszerváltozás utáni miniszterelnökök közül ugyanis Orbán Viktor használta a legtöbb állami autót: több kincstári kocsi várta őt a hivatali garázsban, mint elődeit összesen. Nem elégedett meg a szolgálati autójával, így fenn kellet tartani neki egy kisebb gépkocsiparkot a munkaidő utáni használatra is: a hivatali Mercedesen kívül rendelkezésére állt egy limuzin, egy buszlimuzin és egy terepjáró - írta közleményében.

Ráadásul a hivatalos nyilvántartásokban azoknak az autóknak már nincs is nyoma, amelyeket úgymond kipróbálásra kapott miniszterelnökként, ilyen volt például a páncélozott Volkswagen, amelyett a 2002-es kampány idején használt Orbán Viktor - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×