eur:
396.21
usd:
354.7
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Orbán: a Fidesz-programot nem politikusok, hanem az emberek írták

Vasárnapi kongresszusán a Fidesz nyilvánosságra hozta választási programját. Orbán Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje szerint ez az első program, amely minden magyar ember problémáira kínál valamilyen megoldást, minden magyar életének jobbítását tűzi ki céljául.

A Fidesz vasárnapi kongresszusán Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: a Cselekvő Nemzet Programja azért született, mert négy éve kiderült, hogy "a politika mérföldekre sodródott az emberektől. A rendszerváltoztatás kezdeti lendülete kifulladt, erkölcsi tartalékai kimerültek, és az Országgyűlés képviselőivel egyetemben a kormány - minden derék erőfeszítésével és hibájával együtt - messze az emberek feje fölé emelkedett".

A miniszterelnök-jelölt kiemelte: a három év alatt elkészült pártprogramnak 3 millió 200 ezer szerzője van. A Nemzeti Petíciót csaknem 1 millió 600 ezer ember írta alá. A program alkotói voltak az országértékelő beszédek résztvevői, és mindazok, akik bekapcsolódtak a nemzeti konzultációba, a gazdasági konzultációba, a faluparlamentekbe, az Új Budapest fórum rendezvényeibe. A program 15 millió magyarhoz szól, hiszen a határon túli magyarokkal is konzultáltak.

Orbán Viktor az új Széchenyi-tervről szólva kijelentette: az már az európai uniós források felhasználásával is segítheti a magyar kis- és közepes vállalkozásokat. Hosszabb távon pedig a Kárpát-medencei magyar gazdaság felemelkedését szolgálhatja.

A Fidesz elnöke a program előszavában hangsúlyozza: "a nemzeti kormány nem irányítani fogja az országot, hanem együttműködik a polgáraival". Orbán Viktor szerint a pártnak újfajta politikát kell folytatnia, amely mindenekelőtt "az emberbe fektet be".

Orbán Viktor szerint ezért a nemzeti program lényege: siker és szolidaritás. "A nemzeti kormány tehát nem költ luxuskiadásokra, radikálisan csökkenti a kormányzás költségeit, elszántan kiáll a nemzeti érdekekért, minden elérhető uniós forrást kiharcol a magyarok számára, és a magyar gazdaság élénkítésével jelentős többletbevételt garantál az országnak" - áll a Fidesz választási programjában.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 05:24
×
×
×
×