eur:
393.99
usd:
354.4
bux:
72041.31
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Több tonna húst foglaltak le Budapesten

Budapesten lefoglaltak 3,2 tonna azonosíthatatlan eredetű húsárut egy ferencvárosi hűtőházban - közölte a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás igazgatóhelyettese.

Helik Ferenc elmondta: a hatósági állatorvosok azért tartottak ellenőrzést a hűtőházban, mert felmerült a gyanúja annak, hogy innen származtak a hétfőn Pomázon talált bizonytalan eredetű húsáruk.

Hozzátette: ez a gyanú nem igazolódott a hűtőházi ellenőrzés során, viszont találtak több mint 3 tonna marha belsőséget, faggyút, illetve kisebb tétel pulykahúst, amely nem volt megcímkézve.

Mivel nem állapítható meg a gyártó, az áru megnevezése és minőség-megőrzés időpontja, ezek a termékek tiltott módon forgalmazottnak minősülnek.

Helik Ferenc emlékeztetett: hétfőn 500 kilogramm bizonytalan eredetű húst foglaltak le a hatóságok a Pest megyei Pomázon.

Az árut ugyanazon a telepen találták, ahol a múlt héten 6 tonna csirke-, pulyka- és sertéshúst zároltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×