eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Újabb tüntetés a Hild-házért

A fovárosban újabb demonstrációt tartott a bontás alatt álló VI. kerületi Hild-háznál több civil szervezet ma reggel. A békés tiltakozást az Élőlánc, az Óvás! Egyesület, a Zöld Fiatalok és a Védegylet közösen szervezte.

Az Óvás! Egyesület elnöke szerint újabb tüntetésük célja a figyelem fenntartása. Marinov Péter elmondta: a ház még mindig megmenthető, annak ellenére, hogy a munkálatok folyamatosan zajlanak és a szakértői vélemények is életveszélyesnek minősítették az épületet.

Tegnap a főpolgármester azt mondta: Budapestnek nincs hatásköre a Király utcai Hild-ház ügyével összefüggésben, de továbbra  is mindent megtesz azért, hogy ne bontsák le az épületet.

Nem sokkal korábban a belügyminiszter Demszky Gábor megkeresésére válaszában közölte: a minisztérium nem illetékes sem az ügyészségi óvás érvényesítése, sem az építéshatósági eljárás ellenőrzésének kérdéseiben. Lamperth Mónika emlékeztetett arra, hogy tudomása szerint a VII. kerületi önkormányzat az ügyészségi óvás után visszavonta a bontási határozatot.

A Terézvárosi Önkormányzat közben azt jelezte: mindenben jogszerűen járt el. Verók István polgármester az InfoRádióban hangsúlyozta: az önkormányzat jó hírnév megsértése miatt beperelte a Hild-ház lebontása ellen tiltakozó Óvás Egyesületet. Hozzátette, hogy az életveszély elhárítása miatti bontás még nem fejeződött be.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×