eur:
395.45
usd:
366.07
bux:
73893.34
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Csökkenthetik Ferihegy forgalmát

A Ferihegyi repülőtéri forgalom egy részének elterelését kezdeményezi az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a gazdasági és közlekedési miniszternek küldött levelében.

Lenkovics Barnabás Kóka Jánosnak postázott jelentésében megállapítja, hogy a légi járművek zaja az állampolgárok széles körét érinti.

Az ombudsman közölte: szükségesnek tartja annak kivizsgálását, hogy miként lehetne kiváltani a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér személy- és teherforgalmának egy részét.

Lenkovics Barnabás javaslatában az áll: a repülőtér forgalomcsökkenése jótékony hatással lenne az adott térség infrastrukturális fejlődésére, továbbá új munkahelyeket is teremtene.

Lenkovics Barnabás az InfoRádiónak azt mondta : nemcsak Ferihegyen, hanem Budaörsön és Tökölön is lehetne repülőgépeket fogadni.

Az ombudsmanhoz korábban több beadványt juttattak el a reptér közelében lakók, amelyekben a repülőgépek zaját sérelmezték.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hatásköre szerint csak annak vizsgálatát kezdeményezheti, hogy kijelölhető-e a követelményeknek megfelelő olyan irányú és magasságú légifolyosó, ahol a légi közlekedés a jelenleginél kevésbé zavaró a lakosság számára.

{{keretes_cim}}

Májusban nyílik az első magyar repülőtéri szálloda, Ferihegy közelében. Jóllehet, Nyugat-Európában szinte minden jelentősebb szállodalánc képviselteti magát a nagyobb légikikötők mellett, Magyarországon a repterek forgalma ezt eddig nem tette indokolttá. Fancsali Gábor, a Stáció Airport Alliance Hotel értékesítési és marketing menedzsere elmondta: a nemrég bekövetkezett tulajdonosváltás nem befolyásolta beruházási terveiket.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×