eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Még eldöntheti, kinek adja a pénzét

Hétfőn még rendelkezhetnek adójuk kétszer egy százaléka fölött azok, akiknek adóbevallását munkáltatójuk tölti ki. Azok, akik saját maguk töltik ki és adják be bevallásukat, még május 22-ig ráérnek a rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt benyújtani.

A támogatható civil szervezetek körébe tartoznak a közhasznú tevékenységgel foglalkozó társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok, könyvtárak, levéltárak, múzeumok, törvény által nevesített kedvezményezettek, így például a Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Állami Operaház, illetve egyéb kulturális, alkotó- és előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezet, amelyik önkormányzattól vagy a költségvetéstől nem kap egyedi támogatást.

A kedvezményezettek másik csoportjába az egyházak tartoznak, valamint azok a programok, amelyeket a költségvetés kiemeltként kezel. Ilyen a parlagfű-mentesítés, a társadalmi bűnmegelőzés, vagy a Szülőföld Alap támogatása.

Tavaly a 2,1 millió érvényes nyilatkozatban 11,6 milliárd forintról rendelkeztek az adózók, ami a lehetséges felajánlásoknak mindössze 52 százaléka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×