eur:
395.35
usd:
364.99
bux:
73830.56
2024. július 31. szerda Oszkár

Négy millió forintba kerülnek a nők a Rudasnak

Csaknem 4 millió forintos vesztesége származik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt-nek a Rudas Fürdő női napjaiból. Mogyorósi Ferenc, a társaság üzemeltetési osztályvezetője elmondta, hogy számítottak a bevétel-kiesésre a változtatás bevezetésekor.

Átlagosan 72 hölgy látogatja a Rudast a női napokon. A férfiak viszont 179-en, azaz két és félszer annyian jönnek egy nap alatt.

A fürdő ennek ellenére egyelőre nem tervezi, hogy változtat az egy hónapja bevezetett gyakorlaton. Három hónapot adtak az újításnak, ezután mérlegelnek. Ha ezalatt nem csökken a veszteség, hosszútávon nem tudják vállalni ezt a bevételkiesést.

Hetven éve csak férfiak

A Rudas gőzfürdőjét 1936 óta csak férfiak látogathatták, egyedül a vasárnap számított koedukált napnak. A gőzfürdő felújítása után többen követelték, hogy szűnjön meg az egyenlő bánásmódot sértő gyakorlat.

Ennek nyomán január óta kedd délelőtt és csütörtök délután csak nők mehetnek be a fürdőbe.

Az igényeket felmérő próbaidőszak három hónapig tart, tehát ha a hölgyek továbbra is távol maradnak a Rudastól, áprilistól akár meg is szűnhet a főpolgármester bevonásával kiharcolt kedvezmény - mondta Mogyorósi Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. osztályvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×