eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Egyeztetne a Fidesz az Európai Bizottsággal

A Fidesz a lakásfelújítás és a szociális lakásépítés áfájának csökkentése ügyében egyeztetést javasol az Európai Bizottság adóügyi biztosával- közölte az ellenzéki párt alelnöke. Kovács László azt mondta, hogy biztosként nem képviselhet magyar érdekeket.

Varga Mihály fideszes politikus azt mondta: az ellenzéki pártnak fontos, hogy Kovács László, az Európai Bizottság adóügyi biztosa megismerje indokaikat, érveiket, és még hatékonyabban tudja képviselni a brüsszeli hatóságoknál a magyar érdeket.

A Fidesz gazdasági kabinetvezetője közölte: elkészítették és még ma a parlament elé terjesztik azt a törvénymódosító javaslatot, amelyben a lakásfelújítás és a szociális lakásépítés áfájának öt százalékra csökkentését kezdeményezik, az Európai Unió döntése alapján.

Varga Mihály szerint ez maximum 10 milliárd forintos áfabevétel-kiesést jelentene.

Az Európai Bizottság adóügyi biztosa azt mondta, hogy az unió biztosaként nem képviselhet magyar érdekeket.

Kovács László hozzátette: az új lakás építése, ha része az adott ország szociálpolitikájának, időkorlátozás nélkül besorolható a kedvezményes áfakörbe, a tagállamoknak e téren csak bejelentési kötelezettségük van.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×