eur:
394.45
usd:
364.31
bux:
73762.03
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Megosztja az embereket a Magyar Vizsla

Ügyészség előtt a tévészerződések; Visszavonják a tankönyveket; Álláshelydömping a bankoknál - címek a reggeli újságokból.

Népszabadság

A Népszabadság csütörtöki számában beszámol a Medián közvélemény-kutatásáról, amely szerint a lakosság nagyobb része hallott a Magyar Vizsla nevű kiadványról, amelynek tartalma erősen megosztja az embereket.

A kutatás szerint ebben az ismertségben jelentős szerepet játszott a lapot övező sajtóvisszhang. A megkérdezettek fele-fele arányban mondták, hogy szívesen olvasnák a jövőben is a lapot, illetve azt, hogy többé nem kérnek belőle.

Ez utóbbi vélemény a koalíciós pártok szavazóinál gyakoribb. Ugyanakkor a Vizsla-olvasók közel hattizede elfogultnak tartja a kiadvány cikkeit, és feleennyien mondták azt, hogy tárgyilagosak az írások.

A lap arról is beszámol, hogy az állampolgári jogok biztosának általános helyettese arra kérte a legfőbb ügyészt és a Gazdasági Versenyhivatalt: vizsgálják felül a két országos kereskedelmi televízió szerződéseinek tavalyi meghosszabbítását.

Takács Albert a saját vizsgálatát már befejezte az ügyben. Ennek végén súlyosan elmarasztaló állásfoglalást hozott arról, ahogyan az Országos Rádió és Televízió Testület 2005-ben további öt évvel megtoldotta az RTL Klub és a TV2 - eredetileg 2007-ben lejáró - szerződését.

Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet Hamis iratok futószalagon címmel folytatja szerdai írását, amelyben cégiratok és szerződések másolataival támasztja alá, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 1993 után is eljárt a Nomentana Kft. ügyvezető igazgatójaként, annak ellenére, hogy a cégbíróság elutasította a vállalkozás bejegyzését.

A lap állítása szerint a jelenlegi kormányfő 1993 és 1995 között olyan tevékenységet végzett, amely figyelmen kívül hagyta a cégbíróság döntését.

A lap beszámol arról, hogy az oktatási tárca háttérintézménye visszavonta és újranyomja a szabad demokrata és szocialista politikusokat - heti életritmusuk és munkarendjük bemutatásával - népszerűsítő tankönyvet.

A 18 oktatási intézményben tavaly óta terjesztett Felnőttszerepek című munkafüzetet beszedik a gyerekektől és a pedagógusoktól, majd néhány héten belül korrigálják a hibákat, és újra szétküldik a kiadványokat az intézményekbe.

Napi Gazdaság

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az eddigi összesítés szerint 245 millió forintjába került tavaly az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) a magyar állampolgárok más uniós országokban történő ellátása.

A beérkezett számlák listája még nem teljes, mivel a külföldi biztosítók nem határidőre küldik azokat, így 2005-re vonatkozóan akár öt év múlva is érkezhet számla.

A 245 millió forint 7.400 eset között oszlik meg, így kezelésenként átlagosan 3.000 forintot fizetett ki az OEP.

A lap arról is beszámol, hogy miközben a kutatók visszafogottan értékelik a magyar úthálózat bővítésének a befektetésekre gyakorolt hatását, a kijelölt nyomvonalak mentén fekvő déli és keleti megyeszékhelyek vezetői közül többen is komoly lehetőséget látnak közúti kapcsolataik erősödésében.

Nyíregyházán szinte megváltóként tekintenek az egyre közeledő M3-as autópályára, Debrecen viszont óvatosabb. A városban az észak-erdélyi autópálya megépülésétől várnak igazi változásokat.

Világgazdaság

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy a Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiuma előtt folyó, nem egyszer milliárdos nagyságrendű jogvitákban a megrendelő gyakran nem azért marad adós vállalkozóinak, mert nincs pénze fizetni.

Gazdasági szakértők szerint sokszor a kisebb cégek tönkretétele a cél.

A lap arról is ír, hogy hozzávetőleg 500 álláshely szabad a hazai hitelintézeteknél.

A bankok elsősorban a fiókhálózatuk bővítésével magyarázzák a szabad státusok nagy számát, szerintük az év elején szokásos jutalomosztás, illetve az ezt követő elvándorlás kevésbé játszik szerepet az üres álláshelyek mennyiségében.

A hálózatbővítés erős szerepét megerősíti az a tény is, hogy az internetes honlapokra feltett közel 340 ajánlat több mint fele ügyfélkapcsolati munkára keres szakembert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×