eur:
394.26
usd:
364.41
bux:
73439.06
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az államfőtől kérnek segítséget a Magyar Rádió szakszervezetei

A Magyar Rádió helyzetének rendezését kéri közös levelében több rádiós szakszervezet és az intézmény üzemi tanácsa az államfőtől, a miniszterelnöktől és az Országgyűlés elnökétől.

A dokumentum aláírói arra kérik az államfőt: éljen az alkotmány biztosította jogával, és tegye meg a szükséges lépéseket azért, hogy a közszolgálati médium visszanyerje működőképességét - közölte a Független Rádiós Szakszervezet.

A levélben a többi között az áll: a Magyar Rádió gazdasági csőd-közeli állapotban van, a munkavállalók sztrájkra készülnek.


A részvénytársaságnak jelenleg sem elnöke, sem korlátozott elnöki hatáskörrel rendelkező vezetője nincs, ami a társasági törvény szerint jogszerűtlen.


A válság oka az, hogy a nagykuratórium a decemberi nyugdíjazási botrány során visszavonta a szervezeti és működési szabályzatnak azt a módosítását, amely lehetővé tette, hogy a két alelnök, Hollós János és Gőblyös István eseti jelleggel eljárhasson az elnöki jogkörbe tartozó ügyekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×