eur:
392.95
usd:
363.08
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Megfigyel a diákigazolvány?

A Fidesz azt javasolja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök független informatikai szakértőkkel vizsgáltassa felül a diákigazolvány-rendszer koncepcióját - közölte Pokorni Zoltán alelnöke. Az oktatási tárca szerint az árajánlatokat eddig is minden érdeklődőnek a tudomására hozták.

A nagyobbik ellenzéki párt alelnöke szerint a felülvizsgálatot indokolja a Magyar Bálint által nyolc éve megkötött szerződés fiaskója és a most érvénytelenné nyilvánított tender.

Pokorni Zoltán korábbi oktatási miniszter Péterfalvi Attila adatvédelmi biztost is bevonná a vizsgálatba, ugyanis úgy véli, hogy nem indokolt az, hogy egy közhivatal, az Oktatási Minisztérium, a hallgatók személyes adatait őrizze, nyilvántartsa és kiegészítse olyan elektronikus pénztárcafunkcióval, amellyel nyilvántartásba kerülnek a diákok utazási, étkezési, vásárlási szokásai.

Pokorni Zoltán kiemelte, hogy a közelmúltban kiosztott oktatási azonosító számot 20 millió forintból megoldották, miközben a diákigazolvány-tender több milliárdba kerül.

A Fidesz alelnöke szorgalmazta, hogy az oktatási tárca hozza nyilvánosságra az ajánlatokat, hogy mindenki láthassa, milyen feltételekkel kívánt a T-Systems és alvállalkozója, Erdős Ákos pályázni.

Batiz András kormányszóvivő szerint a miniszterelnök nem avatkozik be a nyilvános pályázatot szabályosan lebonyolító szakemberek munkájába.

Szántó Gabriella, az oktatási tárca sajtófőnöke szerint az árajánlatokat a tárca eddig sem titkolta el, bárkinek, aki kérdezte a tudomására hozta. Ezek szerint az "A" ajánlatban az intelligens felsőoktatási kártyára 3690+áfa szerepelt, míg a közoktatási kártyára 1085 forint+áfa. A "B" verzió az intelligens felsőoktatási kártyára 3950 forint+áfát, míg a közoktatási kártyára 1085 forint+áfát szerepeltetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott második csoportmérkőzése következik a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket!

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×