eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Nincs változás a népszerűségi lista élén

Továbbra is Sólyom László köztársasági elnök vezeti a politikusok népszerűségi listáját a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint. Az államfő a 100 pontos skálán 64 pontot kapott.

A cég véleménykutatási igazgatója az InfoRádióban elmondta: a második helyen Dávid Ibolya MDF-elnök és Szili Katalin házelnök áll 55-55 ponttal.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök népszerűsége sem változott jelentősen az elmúlt időszakban. A kormányfő 48, a volt miniszterelnök 49 pontot ért el – mondta Závecz Tibor.

Az igazgató szerint a sokszor megszólaló politikusok egyszerre váltják ki saját táboruk szimpátiáját és ellenfeleik ellenérzését; így ők 50 pontnál ritkán szereznek többet.

Závecz Tibor Dávid Ibolyáról azt mondta, hogy az MDF elnöke annak ellenére a legnépszerűbb jobboldali vezető, hogy ugyanazon az oldalon nála jóval karakteresebb politikusok is vannak.

Az emberek az MDF elnökében nem látják azt, amit Orbán Viktorban igen, az erőt – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×