eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Kivégeztek egy ausztrált Szingapúrban

A vietnami származású ausztrál férfit kábítószer-kereskedelem miatt végezték ki Szingapúrban. Egy nemzetközi jogvédő szervezet kegyetlen büntetésnek nevezte a kivégzést.

A vietnámi származású, de ausztrál állampolgár, 25 éves Nguyen Tuong Van-t még 2002 decemberében ítélték halálra 400 gramm heroin Szingapúrba csempészéséért, ahol 15 grammnál nagyobb mennyiségű kábítószer birtoklásáért halálbüntetés szabható ki.

Szingapúr valamennyi kegyelmi kérvényt elutasított, köztük az ausztrál kormányfőét is. John Howard egy melbourne-i rádióban pénteken hangsúlyozta: közölte a szingapúri kormányfővel, hogy véleménye szerint a kivégzés miatt romlani fognak a két lakosság közötti kapcsolatok. Az ausztrál miniszterelnök szerint a történteknek intő jelként kell szolgálniuk az ausztrál fiatalok számára.

Nguyen Tuong Vant helyi idő szerint röviddel hajnal előtt akasztották fel.

Az Amnesty International adatai szerint az ázsiai államban a legmagasabb a világon a lakosság számához viszonyítva a kivégzések száma. A 4,2 millió lakosú Szingapúrban mintegy 420 kivégzést hajtottak végre 1991 és 2004 között.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×