eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Aláírást gyűjt a PDSZ az oktatási költségvetés ellen

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) három nap alatt 3.000 aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a parlament ne törölje el azt a jogszabályt, amely garantálja a közoktatásba juttatandó összegek előző évi szinten tartását.

Jövőre 15 milliárd forinttal csökken a közoktatás állami támogatása - mondta el az InfoRádiónak a PDSZ elnöke. Kerpen Gábor úgy vélekedett: míg idén a legtöbb oktatási intézmény kapott gyerekenként 10 ezer forint kiegészítő támogatást, ez szeptemberben megszűnt, ami 5 százalékos csökkenést jelent.

Az oktatási tárca szerint nem igaz, hogy csökken a jövő évi támogatások összege. A minisztérium politikai államtitkára az InfoRádiónak elmondta: a normatívák összege ugyan valamelyest kisebb, de ezt kompenzálják az önkormányzatoknak juttatott többletforrások.

Arató Gergely szerint a költségvetési sarokszámok keddi szavazásán a parlament további 7,5 milliárd forintot biztosított az oktatás normatív költségvetésére, ezzel az inflációt is figyelembe véve az idei szinten marad a közoktatás támogatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×