eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Adóként szedné be a pótdíjat a BKV Rt.

Szabálysértési bírsággá minősíttetné a pótdíjat a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt.

Luca Mihály, a cég menetdíjbevételi főosztályának vezetője az InfoRádióban ezt azzal indokolta, hogy a BKV megítélése szerint a bliccelés olyan mint a lopás, vagy a csalás.

A főosztályvezető emlékeztetett arra, hogy például a parkolási díj befizetésének elmulasztása szabálysértésnek minősül, így a jogszabályok értelmében könnyebben be lehet hajtani a követeléseket.

Úgy vélte: ha a pótdíjat szabálysértési bírsággá minősítenék, akkor a BKV jogköre erősödne.

Demszky Gábor főpolgármester az InfoRádiónak azt mondta: egyelőre nem tud a BKV kezdeményezéséről, de ha a cég javaslata megérkezik hozzá, akkor megvizsgálja, milyen jogi lehetőségek vannak az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×