eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
A Parlament felújított alsóházi ülésterme 2014. április 15-én. A termet 48 millió forintért újította fel a Pápai Asztalos Kft.
Nyitókép: Soós Lajos

Lemondott a parlamentről a két DK-s EP-képviselő

Marad az Európai Parlamentben a Demokratikus Koalíció két politikusa, Niedermüller Péter és Molnár Csaba, holott a következő magyar országgyűlésbe is mandátumot szereztek vasárnap.

Bár listán Niedermüller Péter és Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció mindkét Európai Parlamenti képviselője mandátumot szerzett a vasárnapi országgyűlési választáson, egyikük sem ül át az Európai Parlament helyett a magyar Parlamentbe. Niedermüller Péter megkeresésünkre ezt részben a 2014 óta az Európai Parlamentben elkezdett és folytatott munkájával indokolta.

"Azért szerepeltem az országgyűlési választási listán, mert szerettük volna megmutatni azt, hogy a Demokratikus Koalaíciónak vannak olyan politikusai, akik európai értékeket is megjelenítenek a magyar parlamentben. Ugyanakkor én egyéniben is indultam és ha megnyertem volna a választókerületet, akkor nyilvánvalóan föl kellett volna adnom és föl is adtam volna az Európai Parlamenti pozíciómat".

Niedermüller Péter úgy tervezi, hogy – a választási eredmény függvényében – a 2019-es európai parlamenti választás után az uniós törvényhozás tagja marad.

Molnár Csaba a Magyar Nemzet megkeresésére nyilatkozott hasonlóan, tehát ő is inkább Brüsszelben folytatja a munkát, mintsem a magyar parlamentben.

A két politikus helyett így a DK listáján következő Ara-Kovács Attila és László Imre kerülhet be az országgyűlésbe.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×