eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje férje, Szél Bálint társaságában szavaz Budakeszin, a Fő utcai bölcsődében az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Szél Bernadett: megmozdult az ország

Az LMP 21. századi programot készített és olyan politikusokkal dolgozik, akik csak jót tudnak adni az országnak - mondta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje vasárnap, kora délután, azt követően, hogy leadta szavazatát Budakeszi egyik szavazókörében.

Az LMP társelnöke kifejtette: erős vidékpolitikával készülnek, mert Magyarország aranytartalékaként tekintenek a vidékre. Úgy vélekedett, a 21. századnak azok az országok a nyertesei, amelyek az oktatásba tesznek erőforrásokat, figyelnek az egészségügyre, és segítenek az embereknek, hogy mindig "top helyzetben legyenek a munkaerőpiacon". Mindezt azok az országok képesek jól végezni, ahol nem tűrik el a korrupciót - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

A megteendő első lépések közé sorolta a teljes bérrendezést és a paksi szerződés felbontását, az oktatás ügyének rendezését. Mint hozzátette, "villámgyorsan el kell kapnunk azokat a politikusokat, akik az elmúlt időszakban kiraboltak minket és az igazságszolgáltatás kezére kell adni" őket, mert szerinte csak ekkor térhet vissza a bizalom a politikába. Hangsúlyozta, az igazságszolgáltatásnak kell gondoskodnia arról, hogy akik a közös vagyont magáncélra használták, megkapják büntetésüket, a politikának pedig arról kell gondoskodnia, hogy az igazságszolgáltatás végezhesse a munkáját.

Szél Bernadett köszönetet mondott a választóknak azért, hogy "megmozdult az ország", és azon politikustársainak is, akik visszaléptek a javára.

A politikus, aki férjével közösen adta le voksát, arról is beszámolt, hogy számos pozitív élmény érte a kampányban, amelyben emberi kapcsolatai megerősödtek. Kijelentette: a családjának, a kollégáinak és a választóknak is köszönheti, hogy "nem fogott rajta a gyűlöletkampány".

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×