eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Egy szavazó gitárral a hátán Újbudán, a Bocskai István Általános Iskolában 2018. április 8-án. Az országban itt a legmagasabb, 10764 a szavazásra átjelentkezők száma.
Nyitókép: Mónus Márton

Életképek a szavazófülkéből: van, aki becsípte az ujját, más feldöntötte a fülkét

A Nemzeti Választási Iroda honlapjára folyamatosan érkeznek a választási bizottságok értesítései a rendkívüli eseményekről. Ezekből válogattunk.

  • Kiszombor: 17.24-kor megszólalt a riasztó, de kiderült, hogy tévesen, a szavazást nem kellett felfüggeszteni.
  • Mezőkovácsháza: az egyik választópolgár véletlenül beszakította a karton urna tetejét.
  • Tatabánya: a rendelkezésre álló három urna megtelt, abba a szavazólapokat a szavazók nem tudták már bedobni.
  • Tarnabod: egy szavazópolgár bejött szavazni és ügyintézés közben az bizottság tagjait szóban rágalmazta, analfabétának nevezte a tagokat. Tettlegességig nem fajult. A megbízott tagokat köpönyegforgatónak nevezte. Szavazás után elhagyta a helyiséget.
  • Vác: választópolgár elájult, de 1 perc múlva már magához tért, így a szavazás rendben folyt tovább.
  • Kengyel: a szavazófülkében 11.55-kor a szavazó megbotlott, a fülke összeomlott. A szavazó egészségi állapotában nem történt változás, jól érezte magát. A szavazás menetét e körülmény nem zavarta, mert sértetlen szavazófülke rendelkezésre állt.
  • Budapest, XX. kerület: a szavazópolgár a szavazás során a borítékéba betette a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is. Az okmányokat a következő munkanapon átveheti.
  • Zagyvaszántó: két fő nem helyi lakos úgy használta a mosdót, hogy nem jelzett a Szavazatszámláló Bizottságnak.
  • Budapest, XXI. kerület: a szavazókörben az SZSZB elnökhelyettest baleset érte. Jobb kezén a mutatóujja az ülőke és a szék lába közé szorult. Ennek következtében az ujjából egy darab leszakadt.
  • Kaposvár: egy választópolgár a szavazóköri helyiségben ittasan jelent meg, a bizottság egy tagjával szemben indokolatlanul emelt hangvételt használt, a szavazólapok közül távozáskor egyet átadott, a másikat vélhetően az urnába dobta.
  • Pankasz: a választópolgár a szavazófülkében szavazott, amikor az egyik megbízott bizottsági tag a függönyt elhúzva a fülkébe benézett. A választópolgár ezt nehezményezte, nemtetszésének adott hangot, mert úgy gondolta, hogy sérült a titkosság elve. A megbízott bizottsági tag állítása szerint nem volt tudomása róla, hogy a fülkében választópolgár van.
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×