eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Pálffy Ilona: elrettentő büntetéseket kellene kiszabni

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerint a felgyorsított büntetetőeljárásokon keresztül, a megfelelő büntetésekkel lehetne megakadályozni az ajánlásokkal kapcsolatos visszaéléseket.

Az NVI elnöke azzal kapcsolatban, hogy egyes pártok azt sürgették az elmúlt napokban, hogy az NVI ellenőrizze az összes leadott ajánlóívet és szűrje ki a hamis ajánlásokat, hangsúlyozta, a törvény erre nem ad felhatalmazást az irodának.

Hozzátette: az aláírások összehasonlítását a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplővel egyébként is lehetetlennek tartja, ahhoz "millió írásszakértőt kellene kirendelni".

Mint mondta, ha az állampolgár arra gyanakszik, hogy visszaéltek az adataival, a választást követő 90. napig a helyi választási irodától kérheti azon jelölőszervezetek listáját, amelyek ívén szerepelt az ajánlása és ez alapján büntetőfeljelentést tehet.

Úgy vélte azonban, hogy

a büntetőeljárásokat kellene felgyorsítani, hogy azok még a választás előtt lezáruljanak, és elrettentő büntetéseket kellene kiszabni.

Szavai szerint a választási rendszer - hogy a választópolgárok ajánlóíveken ajánlják a jelölteket és egy választó több jelöltet is ajánlhat - demokratikus, ugyanakkor azért, mert egyesek visszaélnek vele, még nem kellene az alapvetően jó és demokratikus rendszert megváltoztatni.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×