eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Igor Matovic/Facebook

Nagy bosszúsággal indult az oltáslottó-sorsolás Szlovákiában

Elindult a vakcinalottó sorsolása Szlovákiában, de már az első alkalommal hiba csúszott a gépezetbe. Az egyik kisorsolt azért esett el a 100 ezer eurós, azaz mintegy 35 millió forintos nyereménytől, mert interneten keresztül nézte a tévében közvetített sorsolást, és a közvetítés csúszása miatt nem tudta visszamondani az élő műsorban elhangzott jelszót. A felháborodott kommentelők szerint a szabályokat úgy kell beállítani, hogy aki az interneten követi figyelemmel a vakcinalottó sorsolásának élő közvetítését, annak is legyen esélye nyerni.

Szlovákiában vasárnap este a közszolgálati tévécsatornán elkezdődött az Igor Matovič exkormányfő, jelenlegi szlovák pénzügyminiszter által kitalált vakcinalottó sorsolása. A pozsonyi parlament által júliusban jóváhagyott intézkedés célja, hogy a szerencsejáték növelje az oltási kedvet azok körében, akik még mindig nem oltatták be magukat a Covid-19 betegség ellen.

A verseny szabályzata szerint augusztus 15-től kezdődően

minden héten öt résztvevőt sorsolnak ki a prémium nyereményre, melynek összege egyenként 100 ezer euró, azaz közel 35 millió forint.

Az első nagy nyereményt egy homonnai járásbeli hölgy vihette el, 100 ezer euró ütötte a markát. Ő volt viszont az egyedüli, aki azt követően, hogy kisorsolták, teljesítette a vakcinalottó további feltételeit is. A százezres nyereményhez ugyanis nem elegendő, hogy kisorsolják az embert, hanem 20 másodpercen belül fel kell vennie a telefont, majd a következő 20 másodpercben be kell mondania egy jelszót, amely az élő adás során megjelenik a képernyőn. Ehhez az szükséges, hogy a lottóba beregisztrált, beoltott személyek élőben nézzék a műsort a televízióban vagy az interneten. Az első sorsoláson azonban rögtön kiderült, hogy

az utóbbi verzió magában rejti a bukás veszélyét is, hiába kapcsolják adásba a szerencsést – vagy inkább szerencsétlent.

Az ötödik játékos az előtte kisorsoltak hibái miatt a már 400 ezer eurósra duzzadt, halmozott nyereményt azért nem nyerte meg, mert interneten keresztül nézte a tévéadást. A netes tévé és a valós tévéadás között pedig időcsúszás van, így

a telefonhívás alatt nem tudta megmondani a számára kigenerált jelszót, mert nála még nem volt látható a képernyőn.

Az eset nem hagyta szó nélkül az embereket. Nagyon sokan adtak hangot elégedetlenségüknek amiatt, hogy az ilyen szabályok rengeteg embert megfosztanak a nyeremény lehetőségétől, hiszen a vasárnap esti élő adás ideje alatt sokan éppen munkában vannak, vagy úton vannak az otthonuk és a munkahelyük között, vagy egyszerűen nincs tévékészülékük, se internetük. A drámát maga Igor Matovič pénzügyminiszter is véleményezte a Facebookon, de tömören csak annyit írt, hogy a jövő vasárnap folytatódó sorsoláson így a következő szerencsés beoltottnak már félmillió euró ütheti a markát, amennyiben teljesíti a játékban lefektetett szabályokat.

A szerencsejátékba bekapcsolódhat minden, koronavírus ellen beoltott, 18. életévét betöltött személy, akinek állandó lakhelye van Szlovákiában, és a védőoltást az ország területén kapta meg. Mindezt függetlenül attól, hogy mikor kapta meg a vakcinát. Akiket a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ ilyen módon nyilvántart, már az első adag vakcina után részt vehetnek a lottóban.

A második adag után a sorsolásba regisztrált érintettek megkétszerezik az esélyüket a nyereményre.

Egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatás eredménye szerint Szlovákia lakosságának több mint 66 százaléka elfogadja az oltást. Az emberek mintegy ötöde pedig elutasítja a Covid-19 elleni vakcinát, 11 százaléknyian még hezitálnak. A pénzügyminiszter legutóbb arról tájékoztatott, hogy a 2,3 millió beoltott közül eddig valamivel több mint félmillióan regisztráltak a vakcinalottóba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 11:00
×
×
×
×