eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Getty Images/ Tara Moore

Az iPhone-tulajdonosok egy része most pénzt kap az Apple-től

A cégek azzal vádolták egy perben, hogy a mobiltelefonjait szándékos lassította, az Apple tagadta az állításokat, most mégis elkezdte a kártérítések kifizetését a mobiltulajdonosoknak.

Az Apple megkezdte a kifizetéseket egy régóta húzódó csoportos perben, amelyben a felperesek azt állították, az Apple frissítésekkel szándékosan lelassította az iPhone-ok működését – írja a Portfolio.

A csoportos perben részt vevők részesedést kapnak az 500 millió dolláros kártérítésből, ami keresetenként körülbelül 92 dollárt jelent számukra. Az amerikai ügy 2017 decemberére nyúlik vissza, amikor az Apple megerősítette a telefontulajdonosok körében régóta fennálló gyanút azzal, hogy elismerte, szándékosan lelassított egyes iPhone-okat, ahogy azok öregedtek. Azt állították, hogy az akkumulátorok öregedésével csökkent a telefonok teljesítménye, és így a "lassítás" meghosszabbította a telefonok élettartamát.

A vállalatot azzal is vádolták, hogy egyes iPhone-ok teljesítményét anélkül fogta vissza, hogy erről tájékoztatta volna a felhasználókat. Az Apple a probléma megoldására akkucserét ajánlott fel kedvezményes áron, végül ez vezetett az amerikai bírósági eljáráshoz. A megegyezés idején úgy becsülték, hogy fejenként mindössze 25 dollárt kaphatnak az érintettek, de a tényleges kifizetés ennek majdnem négyszerese lett.

Az Apple korábban "alaptalannak" nevezte a vádakat, és azt mondta, hogy "soha nem tettünk – és soha nem is tennénk – semmit, hogy szándékosan lerövidítsük bármely Apple-termék élettartamát, vagy rontsuk a felhasználói élményt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×