eur:
393.08
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Átszabja a politikai tartalmakra vonatkozó szabályait a TikTok

Az Egyesült Államokban közelednek a félidős választások, erre reagálva új szabályokat vezet be a TikTok a politikusok, kormánytisztviselők és politikai pártok fiókjaira vonatkozóan.

A vállalat közlése szerint az érintett fiókoknak kötelező ellenőrzési folyamaton kell majd átesniük, és korlátozni fogja az érintett szereplők reklámokhoz és más bevételtermelő funkciókhoz való hozzáférését – idézi a Hvg.hu az Engadgetet.

A platformon korábban a politikusok és más tisztviselők számára az ellenőrzés teljesen opcionális volt. Most azonban elsőként az Egyesült Államokban szigorú szabályozást vezetnek be a politikusok profiljaira, mellyel a vállalat célja, hogy érvényre juttassa a politikai hirdetéseket tiltó szabályzatát.

A vállalat blogbejegyzése szerint a fiókok ellenőrzésével képesek lesz megakadályozni, hogy a politikusok és a politikai pártok hozzáférjenek a platform hirdetési eszközeihez vagy más, bevételt generáló funkciókhoz, például a borravalóhoz (tip).

A fiókokat a vállalat művészi, alkotói alapjából történő kifizetésekből és az alkalmazáson belüli vásárlási funkciókból is kizárják. Emellett az amerikai rendszerben igencsak bevett, kampányadományozást hirdető videókat is blokkolja majd az oldal.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×