eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Rear view of boy with computer
Nyitókép: Isabel Pavia/Getty Images

Már egészen fiatalok is „szórakoznak” a kibertámadással

Egyre nagyobb problémát jelent a hatóságoknak, hogy már annyira egyszerű túlterheléses támadást indítani az interneten, hogy általános iskolások is elkezdtek ezzel szórakozni. A brit kiberbűnözéssel foglalkozó rendőrök már kilencéves fiatalokat is célba vesznek, hogy megpróbálják lebeszélni őket arról, hogy ilyesmivel kezdjenek el foglalkozni.

A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) új kezdeményezést indított, aminek a célja, hogy a fiatalokat felvilágosítsa a DDoS-támadások indításának következményeiről. A szervezet vizsgálata ugyanis feltárta, hogy az iskolai hálózatok és weboldalak ellen indított elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások száma 2019-ről 2020-ra több mint kétszeresére nőtt.

A hatóság kibervédelmi osztálya (NCCU) szerint a támadók közül sokan középiskolások voltak, de akadtak mindössze kilenc évesek is. Az egyik elmélet szerint a fiatalok úgy tanulhatják ki a kibertámadások indítását, hogy először online játékokkal játszanak, majd modok, hackek, sőt távoli hozzáférést biztosító trójaiak telepítésével támadják meg a játékostársaikat – idézi a Napi.hu a Bitdefendert.

A brit rendőrség ezért kampányt kezdett, mely során a diákokat a Cyber Choices weboldalra igyekszik irányítani, amely tájékoztatást nyújt a számítógépes visszaélésekről szóló törvényről és a számítógépes bűncselekményekkel kapcsolatos törvények megszegésének következményeiről.

Az akció célja az is, hogy a kiberbűnözést esetleg fontolgató fiatalokra is hatással legyen, hogy motiváltnak érezzék magukat arra, hogy technikai képességeiket a technológiai, játék- vagy kiberbiztonsági iparágakban egy etikus karrierben kamatoztassák.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×