eur:
397.66
usd:
358.41
bux:
74158.95
2024. október 1. kedd Malvin
Emberek beszélgetnek egy újra kinyitott jeruzsálemi étterem teraszán 2021. március 9-én. Izraelben már ötmillió ember megkapta a koronavírus elleni oltás első adagját, és majdnem négymillió a második adagot is, így az izraeli kormány március 7-én elkezdte a járványügyi korlátozások enyhítését.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Tartja korábbi véleményét a koronavírus-járvány végéről Rusvai Miklós

A nyári befejeződésnek azért vannak feltételei: például maradjon "gyengén betegítő" az omikron, és biztosítson védettséget a továbbiakra.

Rusvai Miklós virológus a Blikkben megszólalt a Cipruson talált deltakron variánssal kapcsolatban, amely a delta és az omikron koronavírus-variáns kereszteződéséből jött létre.

A szakember kijelentette, ez

a mutánskereszteződés nem ritka a virológiában,

már a jelen járvány idején is volt ilyen. Azt is elmondta, hogy történik egy ilyen kereszteződés:

"Akkor jöhet létre, ha a koronavírus két különböző típusával egyidejűleg megfertőződik valaki" - vázolta, azonban új mutáns az influenza és a koronavírus egy betegben történő kereszteződésekor nem jöhet létre, mert a két vírus genetikai anyaga különbözik.

Új variánsok megjelenésére egyébként szerinte számíthatunk még.

"A mutáció és a rekombináció a két fő hajtóereje a vírusevolúciónak. Az előbbi jóval gyakoribb, és könnyebb kimutatni, ezért hallunk róla többet."

Arról, hogy az omikron tényleg az utolsó "érdemi" variáció lehet-e, mint ahogy azt korábban állította, most úgy fogalmazott:

ha továbbra is erőtlen lesz a megbetegítés szempontjából, illetve az omikron által létrehozott immunitás védelmet nyújt - és nagyon elterjed -, akkor igen.

"A vírus velünk marad, de egyre csökkenő mértékben okoz problémát. Olyan lesz majd, mint a nátha" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×