eur:
394.86
usd:
366.42
bux:
71519.53
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, a Comirnaty-vakcinák a Szent Margit Kórház tornatermében berendezett oltóponton 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Látványos eredmény arról, hogy a fertőződés ellen is hatékony a harmadik Pfizer-oltás

Izraeli és amerikai kutatók azt vizsgálták, mennyi esélye van egy pozitív koronavírus-tesztnek kettő, illetve három adag Pfizer-vakcina után.

Összesen 306 710 izraeli, 40 évnél idősebb felnőtt adatait nézték át, és azt találták, hogy a harmadik oltás a beadatást követő néhány héten belül szignifikánsan csökkentette a pozitív teszteredmény esélyét, nem csak a kórházba kerülés volt ritkább a háromszor oltott csoportnál.

A JAMA tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint, amelyet a 24.hu idézett,

két Pfizerrel 6,6 százalék a pozitív teszteredmény esélye, míg a harmadik emlékeztető oltással ez az arány már csak 1,8 százalék volt.

A harmadik oltás után 28-65 nappal 86 százalékkal csökkent a pozitív tesztek esélye a kétadagnyi vakcinához képest.

A kutatási időszakban 500 232 PCR-tesztet végeztek, 227 380-at a kétdózisos csoportban, és 272 852-t az emlékeztető oltásos emberek között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Orosz helyett azerbajdzsáni gázt szállítana Ukrajna a jövő évtől a saját tranzitvezetékein, és erről, illetve egyéb lehetőségekről már zajlanak az egyeztetések – ezt a fontos bejelentést tette a Bloombergnek adott szerdai interjúban Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szavai afelé mutatnak, hogy Magyarország kisebb, évi 1 milliárd köbméteres, hosszú távú orosz gázvásárlási szerződését át kellene írni, és ez megerősíti a Portfolio múlt heti elemzését, amelyben azt vázoltuk, hogy hamarosan széteshet a magyar-orosz gázvásárlási struktúra jelenleg ismert formája.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×