eur:
394.67
usd:
366.02
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: microsoft.com

Jön az előfizetéses Windows

Jövő májusban jelenik meg a Cloud PC, amely lehetővé teszi, hogy havi fix összegért a Microsoft Azure felhőjéből futtassuk az operációs rendszert.

A Windows operációs rendszer eddig egy fixen megvásárolható és telepíthető megoldás volt, de egy ideje már rebesgetik, hogy a Microsoft a Windows új, Desktop-as-a-Service (DaaS) változatán dolgozik. Egy jól értesül forrás szerint 2021 májusától a Cloud PC jóvoltából a Microsoft Azure-ból is futtathatjuk a Windowst – írja a computerworld.hu.

Elsősorban az üzleti felhasználókat veszi célba egy olyan modern, rugalmas, felhőalapú Windows-megoldással, amelyet könnyen kezelhetnek és méretezhetnek. A Cloud PC előfizetéses jellegű lesz, tervezhetősége miatt ez a modell a vállalkozások számára vonzóbb lehet, és sok egyéni felhasználónak is jobban beválik.

A Microsoft Medium, Heavy és Advanced név alatt három előfizetési lehetőséget kínál. A Medium két virtuális CPU-t, 4 gigabájt RAM-ot és 96 gigabájt SSD-tárolót tartalmaz. A Heavy ehhez képest megduplázza a RAM méretét, az Advanced pedig a virtuális CPU-k számát kettőről háromra emeli. A csomagok áráról a Microsoft egyelőre hallgat.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×