eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Koronavírussal fertőzött beteget nyugtat meg egy ápolónő a koppenhágai Herlev kórház intenzív osztályán 2020. májusában. A beteg légzési elégtelenség miatt korábban eszméletét vesztette.
Nyitókép: MTI/EPA/Olafur Steinar Gestsson

Újfajta antitest-terápiával gyógyítanák a kezdeti fázisban a koronavírus-betegeket

Egy újfajta antitest-terápiával gyógyítaná meg azokat a vírusfertőzötteket egy brit gyógyszercég, akik a betegség korai szakaszában járnak.

Úgynevezett klónozott antitestek segítségével javítaná bizonyos koronavírus-betegek állapotát az AstraZeneca nevű brit gyógyszercég, amely már el is kezdte a különleges terápia kifejlesztését – írta a The Guardian alapján a hvg.hu.

A kezelés két antitest kombinációja, amelyet befecskendezéssel juttatnak a páciens szervezetébe. Ez azoknak jelenthet segítséget, akik a fertőzés korai szakaszában járnak, és a többi fertőzöttnél kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Például azért, mert idős betegekről van szó, akiknek a szervezete nehezebben küzd a betegségek ellen.

Az AstraZeneca a Jenner Intézettel és az Oxfordi Egyetemmel közösen dolgozik a vakcináján is, melyet a járvány új epicentrumában, Brazíliában fognak elsőként tesztelni. A vizsgálatokhoz 300 millió dózist állítanak elő, a munkát a jövő járványaival foglalkozó nemzetközi szervezet, a CEPI is támogatja. A vakcinát csimpánzokból vett minta felhasználásával készítik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×