eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elképesztő videó a víz alatt haladó autóról

A filmvásznon - ahol minden lehetséges - már láthattak a nézők olyan csodaautót, amely képes a víz alatt haladni. Mosta azonban a valóságban is megcsodálható a kabrió, amely a levegőben ugyan nem közlekedik, de a szárazföldön és a víz alatt kiváló közlekedési eszköznek bizonyul.

Egy 30 évvel ezelőtt készült James Bond-film, A kém, aki szeretett engem ihlette annak az autónak az alkotóját, amely képes a víz alatt is közlekedni. És mint ahogy a filmben egy fehér Lotus Esprit szerepelt, úgy a tervező a valóságban is ragaszkodott ehhez a típushoz.

Ha meg akarja nézni az autót, kattintson ide.

A nyíltan Bond-rajongó férfi most elkészítette a csodaautó korszerű változatát, amely nemcsak a víz alatti mutatványra képes, hanem a modern kor követelményeinek is megfelel. A különleges élményt nyújtó jármű csaknem két órán át képes a víz alatt haladni.

A filmben ugyan egy zárt autó szerepel, amely a víz alatt behúzza a kerekeit, és speciális hajtóműveket enged ki, a most elkészült prototípus azonban nyitott, így az utasoknak ajánlott búvárfelszerelést is magukkal vinniük. A készítő szerint egy zárt autót a víz alatti nyomás miatt sokkal nehezebb lett volna elkészíteni.

Az sQuba névre hallgató autó, amely 1 millió euróba került (260 millió forint), jövő hónapban kerül a látogatók elé a Genfi Motor Show-n. A jármű 10 méter mélyre képes lemerülni a vízben.

Az autó 52 éves alkotója azt állítja: három évtizede azon gondolkodik, hogyan készíthető el a csodajárgány. Végül egy olyat alkotott, amelyben a benzinmotor helyén három elektromos motor van, amelyből kettő a propellereket hajtja.

Az autó azért is különleges, mert rendkívül környezetbarát, káros anyagot ugyanis egyáltalán nem bocsát ki magából.

Az eredeti Bond-jelenetet itt láthatja:

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 05:36
×
×
×
×