eur:
394.98
usd:
356.6
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Megtalálták a csodaszert a derékfájásra?

Több millió ember szenved Nagy-Britanniában krónikus derékfájástól, de az eddig ismert terápiákkal csupán korlátozott sikereket értek el. Kutatók most azt vizsgálják, megoldást jelenthet-e a betegek számára a jóga.

Akadémikusok és jógatanárok 12 héten keresztül vizsgálják, csökkenthető-e a derékfájás jógával. Az Egyesült Államokban már biztató kísérleteket végeztek jógával, de szakértők szerint alaposabb vizsgálatok szükségesek annak eldöntésére, segíthet-e az ősi módszer a betegeken.

"A jóga fizikai és mentális gyakorlatok kombinációja, amely valószínűleg segít a derékfájással bajlódókon" - vélekedik a kísérlet egyik vezetője.

A jóga fejleszti a rugalmasságot és nyújtja az izmokat, ezáltal erősíti is őket. A novemberben kezdődő vizsgálat során két csoportra osztják majd a betegeket: az egyiket jógával, a másikat hagyományos módszerekkel fogják kezelni.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×