eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Megelőzték a csimpánzok az embert

Genetikailag sokfélébbek a csimpánzok, mint az emberi faj - derült ki egy kutatásból.

Külsőre teljesen egyformának látszanak: feketék és szőrösek, mégis jobban különböznek egymástól genetikailag, mint az emberek - derült ki a csimpánzokról.

A chicagói egyetem kutatói három afrikai csimpánzpopulációt vizsgáltak meg, amelyeket egyes kutatók különálló alfajoknak tekintenek.

Kiderült, hogy a nyugat-afrikai csimpánzok sokkal nagyobb mértékben különböznek genetikailag a kelet-afrikaiaktól, mint bármelyik emberi lény a másiktól.

A vizsgálat eredménye azért is fontos, mert modellként szolgálhat a kutatók számára az emberi evolúció vizsgálatához, hangsúlyozta a chicagói egyetem professzora.

Molly Przeworski emlékeztetett arra, hogy évmilliókkal ezelőtt az ember őseinek akár több faja is élhetett egymás mellett Afrikában. Mivel a csimpánzok genetikailag a legközelebbi rokonaink, hasonló fejlődésen mehettek keresztül, mint az ember, tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×