eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Három dimenzióban szemlélhetjük a fájdalmunkat

Egy új program segítségével három dimenzióban is ábrázolhatók lesznek a krónikus fájdalommal küzdő emberek panaszai, ami nagy segítséget jelenthet a kezelésnél.

A programot a brit Brunel Egyetem kutatói fejlesztették ki, hogy a kerekesszékes emberek kényelmesen, otthonról tudják közölni orvosukkal az állapotukat és panaszaikat. A szoftver használatához mindössze egy átlagos hordozható számítógépre, az adatok elküldéséhez pedig internet kapcsolatra van szükség.

A használók a test háromdimenziós modelljén jelölhetik be azt a területet, ahol fájdalmat éreznek, a képet közelíteni és forgatni is lehet. Kategorizálhatják a fájdalom típusát, úgymint égető, szúró, pontszerű, zsibbasztó - mindegyiket más-más szín jelöli.

A program tárolja a bejegyzéseket, ami nagyban megkönnyíti az orvosok munkáját, akik nyomon követhetik, hogyan változik a pácienseik állapota, milyen típusú és eredetű fájdalommal küzdenek.

A berendezést egy nyugat-londoni kerekesszékes csoport tesztelte közel két évig. A fejlesztők remélik, hogy idővel széles körűen, a kórházakban is használják majd az eszközt.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×