eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
A második helyezett Rasovszky Kristóf célba érkezés után a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasovszky Kristóf: Tokió egy fontos dologra rávilágított

A hétvége óta már a következő hetek, hónapok versenyeire készül Rasovszky Kristóf. A tokiói olimpián ezüstérmes nyíltvízi úszót elsőként az utazás utáni visszaállásról kérdezte az InfoRádió.

„A hétvége nyugodt és szabad volt, tehát jól sikerült, azonban nincs különösebb megállás, hétfőtől már újra edzésben vagyok és megyünk tovább” – fogalmazott az InfoRádiónak az olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó, aki a tokiói ötkarikás játékokat egy nagyon jó és pozitív élménynek írta le. „Nagyon örülök, hogy kint lehettem, illetve hogy olyan eredménnyel zártam, amiért kiutaztunk és amiért megdolgoztunk” – fűzte hozzá Rasovszky Kristóf.

A magyar úszó Tokióban mind a kvangdzsúi világbajnoksághoz, mind a budakalászi Európa-bajnoksághoz képest előrelépett 10 kilométeren. Mint elárulta, a tokiói versenynek egyértelműen az utolsó köre bizonyult számára a legnehezebbnek, addig azonban meglehetősen jól érezte magát. „Az utolsó kör közben már voltak gondjaim.” Sokat tudott azonban meríteni Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszó előző napi kiváló helyezéséből, aki a nők hasonló számában a negyedik helyen végzett.

„Ez mindenképp megmutatta azt, hogy jó úton haladtunk a felkészülés során mindketten”

– emelte ki.

Rasovszky Kristóf arra is kitért, hogy a döntő után volt szerencséje a riválisaival is szót ejteni, akik közül nyilván voltak, akik örültek, de olyanok is, akik csalódottak voltak az eredményeiket illetően, tehát vegyesek voltak az érzések. Azt viszont nagyon örömtelinek tartja, hogy mindazok, akiket ismer és akikkel jóban van, egytől egyig gratuláltak neki a verseny után.

Az olimpiai ezüstérmes úszó végezetül megismételte: egyelőre nincs nagyon ideje leállni, mert következnek az Európa- és világkupák. „Úgyhogy edzünk és versenyzünk tovább.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×