eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasovszky Kristóf az olimpiai dobogón

Második helyen végzett a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében.

A magyar úszó végig az élmezőnyben haladt, remekül osztotta be erejét, a végén még vissza tudta verni az olasz Gregorio Paltrinieri támadását is, így ezüstérmes lett. A számot a német Florian Wellbrock nyerte.

Szélcsendben és napsütéses időben keződődött a verseny a Tokiói-öbölben, a Szivárvány híd közelében. Wellbrock gyorsan az élre állt, és elhúzott, de a francia Marc-Antoine Olivier, majd Rasovszky is igyekezett vele tartani a lépést.

Az olasz Paltrinieri próbált meg feljönni a hármasra. A negyedik kör elején Rasovszky állt az élre, aztán újra a német vezetett. Az élboly hatfősre bővült, ám aztán Wellbrock ritmust váltott, ekkor már csak a 24 éves magyar tudott a közelében maradni.

A tíz másodperces különbség fokozatosan nőtt kettejük között, így Rasovszkynak inkább hátrafelé kellett figyelnie, mert az olasz nagy hajrát indított, a magyar azonban meg tudta tartani a második helyet.

Ebben a szakágban Magyarország második ötkarikás érmét nyerte Risztov Éva londoni diadalát követően.

Rasovszky a magyar olimpiai csapat 13. érmét szerezte a japán fővárosban, négy arany és három bronz mellett ez a hatodik ezüst.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×