eur:
393.92
usd:
354.25
bux:
73262.9
2024. augusztus 23. péntek Bence
Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Hámori Luca beszélt a vitatott nemű legyőzőjéről és a folytatásról is

Megpróbál eljutni a Los Angeles-i olimpiára az ökölvívó Hámori Luca. Azt mondta, hogy korábban úgy tervezte, hogy Pározs után abbahagyja, de most változtat.

Rengeteg munkával, lemondással járt, hogy eljutottam Párizsig - de minden gyötrelmes percet megért, hogy olimpikon lehettem - mondta a vaol.hu-nak Hámori Luca, aki 5. lett ökölvívásban a pározsi olimpián.

Első magyar nőként kijutottam az olimpiára, nyertem két meccset, pontszerző, 5. helyen zártam - ami azért nem rossz teljesítmény - értékelte szereplését.

Kérdezték az őt legyőző algériai Imane Helifről is. A magyar bokszoló felidázte azt a napot, amikor ellene kelett ringbe lépnie. "A mérkőzés napján reggel úgy éreztem, hogy képtelen vagyok ringbe lépni, fejben annyira szét voltam esve. De aztán rendeztem a soraimat. Amikor beléptünk a csarnokba megdöbbentett, hogy a közönség nagy része algériai ellenfelemnek szurkol - ezen is túlléptem. A ringben már próbáltam magamat adni. Aztán a következő napokban a média főleg a Khelif elleni mérkőzésemmel foglalkozott - én azonban nem akartam ezzel témával foglalkozni. Azt mondtam a barátaimnak, a családomnak, hogy

fiatal lányként mentem ki az olimpiára, de felnőtt nőként tértem haza Párizsból, fejben és mentálisan is erősebb lettem!

Az a szeretet pedig ami a hazaérkezésemkor Kőszegen fogadott nagyszerű érzés volt - még most is beleborzongok, ha felidézem azt a délutánt, estét!

Ha a távlati célokról beszélünk, akkor nem titok, hogy szeretnék ott lenni a következő olimpián 2028-ban Los Angelesben - válaszolta arra a kérdésre, hogy meddig sportol. Azt azonban elárulta, hogy Párizs előtt azt gondolta, hogy befejezi az olimpia után. Azonban "átjárt azolimpiai érzés, büszke voltam, hogy Kőszegért, hogy a magyar színekért bokszolhatok, és már ott, az első párizsi napomon tudtam, hogy ott akarok lenni Los Angelesben is. Én vagyok az első magyar női ökölvívó olimpikon, és én akarok lenni a második is".

Címlapról ajánljuk
A Mol annyi földgázt termelhet ki Pakisztánban, mint a magyar éves lakossági fogyasztás

A Mol annyi földgázt termelhet ki Pakisztánban, mint a magyar éves lakossági fogyasztás

Három jelentős gáztalálatot ért el a Mol Pakisztánban. A magyar olaj-, és gázipari vállalat 25 éve működik operátorként az ázsiai államban, ahol 19 éve termel szénhidrogént, a részesedése pedig csaknem 8,5 százalék az itt kitermelt gáz mennyiségéből – mondta az InfoRádióban Homonnay Ádám, a Mol kutatás-termelés csoport szintű operációs vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Trump győzelmével lábon lőné magát az Egyesült Államok?

Trump győzelmével lábon lőné magát az Egyesült Államok?

Az elmúlt hetekben egyre intenzívebbé, vagy – ha úgy tetszik – kaotikusabbá váló amerikai elnökválasztási kampány kimenetele nem csupán az USA, hanem természetesen Kína számára is rendkívül fontos. Így érthető módon számos elemzés és találgatás jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy melyik elnökjelölt győzelmének örülne jobban Peking. Furcsa mód a legtöbb elemző arra következtetésre jut, hogy Kína szempontjából szinte mindegy, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump ül majd az Ovális Irodában, hiszen úgyis kétpárti egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy Kína a legnagyobb kihívás az Egyesült Államok számára. Csakhogy az amerikai-kínai kapcsolatok hosszú távú kilátásai szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy az USA a demokraták vagy Trump eszközeivel veszi fel a versenyt Kínával szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×