eur:
396.91
usd:
362.36
bux:
70008.9
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Jansik Szilárd (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 5-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Tizenhét gólt dobtak a férfi pólósok a szerbeknek – a magyarok hétfője az olimpián

A férfi vízilabda-válogatott magabiztosan legyőzte a szerbeket, s ezzel harmadik lett a csoportjában. Érdi Mária megnyerte a hétfőre kiírt első futamát, a másodikat felfüggesztették, s végül nem indították újra. Vadnai Jonatán futamait szintén lefújták. Három atlétánk nem jutott tovább.

ATLÉTIKA. A rúdugró Klekner Hanga 25. lett a selejtezőben. Két sprinter a reményfutamban volt érdekelt, sem a 400 méteren induló Molnár Attila, sem a 200 méteren versenyző Takács Boglárka nem került az elődöntőbe.

VITORLÁZÁS. A derékbántalmakkal küzdő Érdi Mária megnyerte az ILCA-6-os kategóriában a kilencedik futamot, s ezzel feljött összesítésben a 14. helyre. Maradt így matematikai esélye, hogy egy újabb jó versenyzéssel mégis kiharcolja az éremfutamba kerülést. A 10. futamot elindították, de lefújták – Érdi Mária nem haladt akkor az élmezőnyben –, de aztán nem indították újra, kilenc futam után zárták le az alapversenyt. Érdi Mária a 14. helyen végzett. A férfiaknál egyetlen futamot sem tudtak lebonyolítani, így nyolc futam alapján hírdették ki, kik kerültek az éremfutamba. Hatodikként ott van közöttük Vadnai Jonatán is.

Érdi Mária elkeseredetten nyilatkozott a vitorlás-szövetség médiájának: „Örülök a futamgyőzelmeknek, de sajnos ez most mellékes dolog. Életem talán legnehezebb hetein vagyok túl. Rengeteg energiát fektettem Tokió óta ebbe az olimpiai ciklusba, mindenre felkészültünk, mindent begyakoroltunk, minden tökéletesnek tűnt, ezek után kicsit igazságtalan dolog, hogy a derékfájdalmak miatt az elmúlt egy hónapban edzeni sem nagyon tudtam. Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy ezt is le tudom küzdeni, mint olyan sok nehézséget már pályafutásom alatt, de nem így történt. A nagyszeles futamokban ez óriási hátrány volt, ráadásul az önbizalmam is elment. Csalódott vagyok természetesen, de egyben motivált is! Ma és tegnap is láthatta mindenki, és magamnak is bizonyítottam, hogy ebben a mezőnyben én vagyok az egyik legjobb. Összeszedem magam, rendbe hozom a sérülést, és újra megpróbálom Los Angelesben!”

VÍZILABDA. A férfi válogatott egy elrontott, 4-2-re elveszített negyed után fordított és magabiztosan megverte a szerbeket. A 17-13-as győzelemmel Varga Zsolt csapata harmadik lett a csoportban. A nap utolsó előtti mérkőzésén kiderült, hogy negyeddöntős ellenfele az olasz válogatott lesz.

Az olimpiai éremtáblázatot itt, az eddigi érmeseket, eredményeket pedig itt tekinthetik meg.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: a venezuelai elnök már Dél-Amerikában is elvesztette szövetségeseit

Nagy Sándor Gyula: a venezuelai elnök már Dél-Amerikában is elvesztette szövetségeseit

Óriási nyomás nehezedik Nicolas Maduro újraválasztott venezuelai elnökre, mert egyszerre áll külföldi támadás és belföldi össztűz alatt a választtási visszaélések miatt, ráadásul az ország gazdasága is romokban hever – mondta Nagy Sándor Gyula Latin-Amerika-kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára az InfoRádió Aréna című műsorában.

Császár Gábor a férfi kézisek kieséséről: jár a kalapemelés a magyar csapatnak

Túl korán sikerült fordítani, mert az várható volt, hogy a házigazdák egészen a legvégéig bírni fogják a nyomást, és nem fognak kipukkadni – mondta a magyar–francia mérkőzésről a Veszprém és a PSG korábbi kézilabdázója. Császár Gábor hozzátette: a magyar csapat minden dicséretet megérdemel, mert csak egy hajszálon múlt a továbbjutása egy nagyon erős csoportból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnyán elbántak az amerikai tőzsdékkel, több mint 1000 pontot zuhant a Dow

Csúnyán elbántak az amerikai tőzsdékkel, több mint 1000 pontot zuhant a Dow

Nyáron a fű se nő a tőzsdéken, a traderek is nyaralnak, gondolhatnánk, ezzel szemben ma reggel viszonylag durván indult a hét, beszakadtak a részvénypiacok, a kriptopiacok, nagyon csúnyán megütötték a japán részvényeket, az európai tőzsdéken is nagy volt az esés, és az amerikai tőzsdéket sem kímélték. A befektetők most azt árazzák, hogy az Egyesült Államokban recesszió jön, és a Fednek vészkamatcsökkentéseket kell végrehajtania, de a nagy sztori most a japán jen, ami durván erősödik a múlt heti kamatemelés óta, világszerte zárják a befektetők a korábban alacsony jenkamatok mellett hitelekből finanszírozott pozícióikat, és ha ez nem lenne elég, több esetben fontos technikai szintek estek el a piacokon, ami felerősítette az esést, ráadásul durva geopolitikai feszültség van kibontakozóban Irán és Izrael között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×