eur:
396.79
usd:
361.48
bux:
70182.56
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Manhercz Krisztián a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Manhercz Krisztián: két nap múlva jön egy döntő

A szerbek elleni négygólos diadal után is a földön kell maradni és dolgozni tovább – mondta a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt.

„Nem gondolom, hogy erődemonstrációt tartottunk. Igyekeztünk csak a saját játékunkkal foglalkozni, a magyar identitást előhozni, azt, ami a franciák ellen az első két negyedben megvolt. Örülök annak, hogy ha nem is játszottunk jól a mérkőzéseken végig, minden elemben, de csapatként küzdöttünk, jó volt az emberelőnyös játékunk, és a hátrányos is fegyelmezett volt” – mondta az Infostart kérdésére Manhercz Krisztián a szerbek biztos, 17-13-as legyőzése után.

A játékos azt mondta, hogy a mostani olimpián sok kiállítást ítélnek a játékvezetők, gyakori, hogy tíz gól felett lőnek a csapatok, így a minél hatékonyabb emberelőnyös játék és a védekezés a siker kulcsa. Ez ezúttal remekül működött: hétből hat fórt értékesítettek a magyarok, a szerbek viszont csak tízből ötöt.

Manhercz Krisztián kiemelte, hogy a mostani siker önbizalomnövelőnek is jó a negyeddöntő előtt, és nem foglalkoznak azzal, hogy ki lesz az ellenfél. Ez majd csak később dől el, egyelőre az amerikai, az olasz, a horvát és a görög csapat is várhat a mieinkre a negyeddöntőben. Hozzátette, hogy az olimpiai szereplés sikeressége általában a negyeddöntőn múlik, ennek megfelelően két nap múlva már egy döntő következik a magyar válogatott számára – remélhetőleg az első Párizsban.

Arról is kérdeztük a játékost, hogy milyen érzés volt új helyszínen, a La Defénse Arénában játszani, nagyjából 15 ezer ember előtt.

„Nagy élmény volt. Közülünk sokan még nem játszottak ekkora uszodában, ennyi ember előtt, ráadásul olimpia hangulattal megspékelve.”

Varga Zsolt szövetségi kapitány elárulta, az Ausztrália elleni vereség után nem a hibákat elemezték ki főleg, hanem azt, ami jól működött, mert akkor is mutatott gyönyörű dolgokat a csapat. „Megvoltak a hibák, de fontos látni, hogy ami jó, azt meg kell tartani. A spanyol ellen is sok jó elemet láthattunk” – mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy az emberelőnyös játékot külön gyakorolták.

Arra a felvetésre, hogy ez a siker mekkora áttörést jelenthet, azt mondta, a földön kell maradni két lábbal. „A jó dolgokat meg kell tartani, a rosszakat kijavítani, de dolgozunk tovább és készülünk arra, aki jön.”

A magyar együttes szerdán folytatja a negyeddöntőben.

Címlapról ajánljuk
Chema Rodriguez: ha jól dolgoztál, de mégis üres kézzel távozol, az nehéz

Chema Rodriguez: ha jól dolgoztál, de mégis üres kézzel távozol, az nehéz

A férfi kézilabda-válogatott számára véget ért a párizsi olimpia a franciák elleni 24-20-as vereséggel. A játékosok úgy érzik, leginkább az első körben, Egyiptom ellen ment el a továbbjutás.

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×