eur:
398.87
usd:
365.8
bux:
72220.1
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a 2022-es vizes világbajnokság megrendezéséről tartott tájékoztatón Budapesten 2022. február 7-én. A magyar főváros június 18. és július 3. között ad otthont az úszó-világbajnokságnak. A sportág mérkőzéseit Budapesten Sopronban, Debrecenben és Szegeden bonyolítják le.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka: össze kellett volna zárnia az úszósportnak Milák Kristóf mögött

A háromszoros olimpiai bajnok szerint Milák Kristóf valószínűleg eldöntötte, hogy az úszással ad feleletet mindenre. Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai aranyérmes úszó szerint viszont azért kellene többet kommunikálni, hogy az ember kézben tartsa a róla szóló közbeszédet.

Az Eurosport vasárnapi olimpiai műsorában két világklasszis magyar úszó, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint a kétszeres paralimpiai aranyérmes Pásztory Dóra is elmondta véleményét a Milák Kristóf által letett teljesítményről, amely a párizsi olimpián előbb 200 m pillangón ezüstérmet, majd 100-on aranyat termett neki, illetve az elmúlt időszak némaságáról, amely sok pletykának és alaptalan híresztelésnek adott teret.

Pásztory Dóra szerint egy úszónak érdemes megtalálnia a balanszot abban, hogy az ember a saját történetét mondja el, ekkor ugyanis sokkal könnyebben kezeli a sok tévinformációt, konspirációt, ami elkezd terjedni, ez pedig "a közbeszéd uralása miatt" fontos.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy Milák Kristóf eredményei önmagukért beszélnek.

Úgy látja, a győzelem okoz az úszásban örömöt Milák Kristófnak, és azt reméli, mostantól kezdve béke lesz, "és kicsit többet megtudhatunk róla", de ha nem, azt is el kell fogadni.

Hosszú Katinka mindehhez hozzátette, hogy fontos lenne, hogy Milák Kristóf körül az úszósport zárjon össze.

"Teljesen másképp zajlott volna az elmúlt bő egy év, más lett volna a közvélemény hozzáállása, ha szűrten és egységesen kommunikálnak, ezzel bevédik Kristófot, úgy állnak mellette, hogy közben nem hallunk semmit" - fogalmazott a 24.hu összefoglalója szerint.

Hosszú ugyanakkor dicsérte Milák Kristófot a helyzet kezeléséért, mivel "valószínűleg Kristóf eldöntötte, hogy az úszásával ad feleletet".

"Ezt a fajta dühöt én is gyakran felhasználtam a versenyeken. Sokszor volt olyan, hogy nem az, vagy nem úgy jött vissza a médiából, ami elhangzott, vagy amiről azt gondoltam, hogy igazságos. Ezt a fajta igazságtalanságérzetemet beraktam egy üvegbe, és vittem magammal a nagy versenyre. Ezt a fajta előnyt használtam arra, hogy márpedig én megmutatom. Ezt láthattuk Kristóf esetében, és az eredményei magukért beszélnek."

Címlapról ajánljuk

Mi lesz a nyílt vízi úszással? - Több sportoló is megbetegedett, miután úszott a Szajnában

Egy belga és egy svájci triatlonistának kellett visszalépnie a versenyzéstől a jelentkező egészségügyi problémák miatt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×