eur:
393.19
usd:
363.43
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
PARIS, FRANCE - JULY 29: Novak Djokovic of Team Serbia (L) and Rafael Nadal of Team Spain pose for a photo ahead of the Mens Singles second round match on day three of the Olympic Games Paris 2024 at Roland Garros on July 29, 2024 in Paris, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Nyitókép: Clive Brunskill/Getty Images

Novak Djokovics nyerte a titánok csatáját, Rafael Nadal búcsúzott egyesben

Igazi klasszikust játszott a tenisz férfi egyes második fordulójában Novak Djokovics és Rafael Nadal. A szerb 6:1, 6:4-re nyert.

A szerb szupersztár nagyon simán megnyerte az első játszmát – ahogy Nadal győzött Fucsovics Márton ellen vasárnap az első szettben –, de a 6:1 után a spanyol kiválóság nagyon összekapta magát, parádés pontokkal tartotta magát versenyben. Djokovics már 4-0-ra vezetett a második szettben, amikor jött a fordulat, Nadal kétszer is elvette az ellenfele adogatását, 4-4-re kiegyenlített.

A szett kilencedik játékában, Nadal adogatása mellett Djokovics négyszer is bréklabdához jutott, a végén egy pazar rövidítéssel lezárta a game-et, s újból elvette ellenfele adogatójátékát. A rövid pihenő után 5-4-nél a győzelemért, a továbbjutásért adogathatott.

Az első szervát rontotta, a másodikból két kemény tenyeressel pontot csinált, 15-0. Utána egy szemre könnyű labdát rontott, 15-15. Utána második szervára ütött ászt, 30-15. Megint könnyű labdát rontott, a közönség eksztázisban bíztatta Nadalt, 30-30. Nadal rontott utána egy fogadást, 40-30, mérkőzéslabdához jutott a szerb játékos. Egy ásszal le is zárta, 6:1, 6:4-re nyert.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×