eur:
392.5
usd:
362.46
bux:
72140.47
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kenderesi: addig nem megyek el Rióból, míg Phelpstől nem kapom meg a relikviákat

Kenderesi: addig nem megyek el Rióból, míg Phelpstől nem kapom meg a relikviákat

Alig várja az úszódöntők végét Kenderesi Tamás, hogy végre begyűjthesse nagy példaképétől, Michael Phelpstől a beígért relikviákat.

Hány sajtburgert evett meg a 200 méter pillangó döntője után?

Kettőt. Nem azt mondom, hogy ez a kedvencem, ez csak spontán jött. De nagyon örülök, hogy ennyire felkapták Magyarországon.

Mennyire kell figyelnie arra, hogy a földön maradjon, és ne szálljon el az olimpiai bronzérem után? Milyen alkat ilyen szempontból?

Ezzel nem lesz probléma, szerintem ugyanolyan vagyok, mint amilyen három nappal ezelőtt voltam, és szerintem olyan is maradok. Nem ismerem magam olyannak, akinek nagy arca lenne ezután. Biztosan mások is megvernének érte, úgyhogy nem nagyon akarom ezt kockáztatni.

Minden nap látja az olimpiai bronzérmet. Most már elhiszi?

Igen, lassan-lassan elhiszem, de azért kell még egy kis idő. Ez nekem tényleg nagy dolog. Az álom kategória volt, hogy érmet nyerjek, az elvárás a döntő volt. Az, hogy kimondhatom, hogy valóra váltottam az itt kitűzött célomat, az álmomat, az egészen fantasztikus.

Akkor a bronzérem most felér egy arannyal?

Igen. Huszonhat századra voltam az aranytól. Ez azért nem bosszantó, mert kiadtam magamból mindent, úgyhogy most teljesen nyugodt szívvel vagyok.

Jövőre világbajnokság Budapesten, négy év múlva olimpia Tokióban.

Előtte azért lesz egy-két Európa-bajnokság, rövid pályás versenyek – bár a rövid pálya nem fekszik nekem igazán. Majd dolgozunk rajta, de lehet, hogy nem is kell rajta dolgozni, hanem ez csak a „majd jön kategória” lesz.

Előre kell tekinteni. Harmadik lettem az olimpián, nem is úsztam rossz időt. Ez nagyon jó a világbajnokságra nézve.

Kenderesi: addig nem megyek el Rióból, míg Phelpstől nem kapom meg a relikviákat

Michael Phelps azt mondta, hogy nem fog ezen a távon többet indulni.

Ha csak feleennyit érnék el 200 pillangón, mint ő.

Van olyan terv, hogy bővíti a repertoárt, és más számban is indulni fog?

Talán igen, és talán a rövid pályára össze kellene szednem magam gyorson. Úgy gondolom, hogy nem lennék rossz 200 gyorson – bár ezt nem tudhatom, mert mindig pillangón indultam el. Valószínűnek tartom, hogy ezt beújítjuk. De nem ígérek semmit, én is vakon tapogatózok. Majd meglátjuk.

Sikerült-e ereklyéket cserélgetni Michael Phelps-szel?

Sajnos még nem. Kérdeztem tőle a döntő után, hogy mikor lenne jó neki. Azt mondta, hogy az úszások után. Azt mondtam, hogy nem akarom zaklatni, fókuszáljon csak arra, ami fontos, úgyhogy utána fogjuk rendezni. De az biztos, hogy Rióból nem fogok addig elmenni, amíg ez nincsen meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×