eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Magyar szurkolói buszokat tartóztattak fel Milánónál

Milánó közelében megállítottak és feltartóztattak négy buszt, amelyek a franciaországi Európa-bajnokságra utazó magyar szurkolókat szállítottak.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a vasárnap este indult szurkolói konvoj utasait egy velencei benzinkút kifosztásával gyanúsítják a hatóságok.

"A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven-kétszáz drukkerről lehet szó" - idézi az nso.hu az utazás egyik szervezőjét, Poszpischek Tamást. "Azzal vádolnak minket a rendőrök, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább."

A magyar válogatott Ausztria ellen Bordeaux-ban lép pályára kedden 18 órakor az F csoport első fordulójában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium válasza

A mai napon Milánó közelében az olasz rendőrök 4 magyar szurkolói buszt állítottak meg. A helyszínre siető magyar konzul tájékoztatása alapján az intézkedést a rendőrség hivatalból foganatosította, miután bejelentés érkezett vélelmezett garázdaság elkövetése kapcsán. Ezen bejelentés szerint a szurkolók Padovától nem messze megálltak és nagy tömegben, hangoskodva, félelemkeltésre alkalmas módon vették igénybe az ottani üzletet. Feljelentésről nincs tudomásunk – közölte a KKM.

A feltartóztatott buszokat átvizsgálták az intézkedő rendőrök és a pirotechnikai eszközöket, alkohol tartalmú italokat, illetve a 6 cm-nél hosszabb pengéjű késeket összegyűjtötték. Az elkobzott tárgyak átvizsgálása folyamatban van, jelenleg nincs tudomás olyan fogyasztási cikkről, melyet a Padova melletti üzletből tulajdonítottak el – olvasható.

A buszokat 16:00 magasságában továbbengedték, így a szurkolóknak lehetőségük van időben a mérkőzés helyszínére érni – tette hozzá a minisztérium.

A milánói Magyar Főkonzulátus segítséget biztosít és figyelemmel kíséri az ügy további kimenetelét – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×