eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Brazil szurkoló a világbajnoki trófea másával a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkőzés kezdetén a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Andre Penner

Levezettük: a legvalószínűbb egy dél-amerikai–európai döntő Katarban

A Kamerun–Brazília és a Svájc–Szerbia mérkőzéssel véget ért a katari labdarúgó-világbajnokság csoportszakasza. A 64 mérkőzésből 48 lezajlott, 16 van már „csupán” hátra. De most kezdődik a java…

A német, a belga és a dán válogatott korai búcsúja meglepő, de így is a mezőny felét európai csapatok alkotják. A második legtöbb csapatot adó konföderáció viszont meglepetésre az ázsiai.

Kialakult az ágrajz, ennek alapján érdemes megnézni, melyik csapatra mi várhat.

December 3-án, szombaton két mérkőzést rendeznek, előbb Hollandia játszik az Egyesült Államokkal, majd Argentína Ausztráliával. December 9-én, a negyeddöntők első napján, majd e két találkozó győztese játssza a második mérkőzést. Magyarul:

Argentína, Hollandia, az Egyesült Államok és Ausztrália válogatottjából az egyik elődöntős lesz.

A december 4-i játéknapon Franciaország–Lengyelország és Anglia–Szenegál meccset játszanak. Itt is igaz: a két győztes egymással játszik majd az elődöntőért. Anglia, Franciaország, Lengyelország és Szenegál közül is elődöntős lesz egy csapat.

A december 5-i játéknap párosítása:

Japán–Horvátország, Brazília–Koreai Köztársaság.

Ebből a négy csapatból is elődöntős lesz egy. A brazilok nagyon jó esélyt kaptak azzal, hogy a spanyol és a portugál válogatott is csak második lett a csoportjában.

A december 6-i, utolsó nyolcaddöntős játéknapon

Marokkó–Spanyolországgal, majd Portugália–Svájccal

találkozik. Ebből a négyesből is elődöntős lesz egy csapat.

A két elődöntőt december 13-án és december 14-én játsszák. Az első a torna 61. mérkőzése, ott találkozhat, ha eljut addig, az argentin és a brazil válogatott. A másik elődöntőben a papírforma alapján két európai csapat játszik majd, az alsóág nyolc csapatából hat a mi kontinensünkre való.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×