eur:
393.26
usd:
364.12
bux:
72058.27
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jekatyerinburg, 2018. június 27.A svéd válogatott tagjai ünnepelnek, miután harmadik góljukat szerezték az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában játszott Mexikó - Svédország mérkőzésen a Jekatyerinburg Arénában 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Roman Pilipej)
Nyitókép: Roman Pilipej

Kemény Dénes: kevés klasszis, sok mesterember

Az angolok paradox módon harcolták ki a továbbjutást, a svédek pedig igazi klasszis nélkül, ám rengeteg mesteremberrel - vélekedik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság utolsó két nyolcaddöntőjéről Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az InfoRádió exkluzív vb-szakértője.

Drámai meccsen jutott tovább Anglia Kolumbia ellenében, hiszen sokáig vezetett, ám a rendes játékidő hosszabbításában a dél-amerikaiak váratlanul egyenlítettek, és végül csak a 11-esek döntöttek.

"Az angolok kiszenvedték a továbbjutást, ráadásul paradox módon, mert ahhoz szoktunk, hogy az utolsó leheletükig küzdenek, és a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlítenek, ehhez képest ennek most elszenvedői voltak, mert Kolumbia tudott egyenlíteni angolosan" - mondta Kemény Dénes, aki példaként felidézte a Manchester United 1999-es Bajnokok Ligája-győzelmét, amikor szintén az utolsó percekben fordította az angol csapat a maga javára a Bayern München elleni döntőt.

'Ami még nagyobb változás, hogy meglepő módon megnyerték a tizenegyespárbajt" - mondta az InfoRádió vb-szakértője, arra utalva, hogy a világbajnokságokon eddig rendre elbukták a meccs végi rulettet, ráadásul a szövetségi kapitány, Gareth Southgate maga is tevékeny részese volt egy kihagyott 11-essel egy korábbi kudarcnak.

A másik párban a két európai pótselejtezős csapat, a svéd és a svájci vívott kevésbé látványos csatát, és végül Forsberg megpattanó lövésével az északik jutottak a legjobb nyolc közé, ahol az angolokkal mérkőzhetnek.

"A svédek felszabadultan játszottak, nagyon aktívak voltak, pedig Svájcot sokkal erősebbnek éreztem. A svédeknek nincs kiemelkedő klasszisuk, aki a nehéz pillanatokban pluszt tud adni, hanem nagyon sok nagyon jó mesteremberük van. Az angolok sem sokkal jobbak ebben a tekintetben, de nekik azért ott van Harry Kane. Nagy érdekes lesz az angol-svéd negyeddöntő, most 60:40 arányban esélyesebbnek érzem az angolokat" - mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×