eur:
393.49
usd:
364.36
bux:
71927.34
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kazany, 2018. június 30.Franco Armani argentin kapus, miután a francia Kylian Mbappé berúgta csapata harmadik gólját a Franciaország – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Kazanyban 2018. június 30-án. (MTI/AP/Frank Augstein)
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Kemény Dénes: szuper szombat és szomorú vasárnap

Az egyenes kieséses szakaszban kétfajta meccs van: amikor egymásnak esnek a csapatok, és amikor a ha már ki kell kapni, akkor inkább tizenegyesekkel mentalitás uralkodik 120 percig - vélekedett Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, volt sikerkapitány, az InfoRádió exkluzív szakértője.

"Volt egy szuper szombatunk meg egy szomorú vasárnapunk" - foglalta össze a világbajnokság hétvégi nyolcaddöntőit Kemény Dénes, aki már előre jelezte, hogy "a csoportkör után a ki-ki meccses szakasz már egy másik muzsika".

Az InfoRádió vb-szakértője úgy látta, hogy szombaton a Franciaország-Argentína és az Uruguay-Portugália összecsapások klasszikus egyenes kieséses csaták voltak, amikor egymásnak esnek a csapatok, és nyílt meccsen dől el a továbbjutás.

"Vasárnap a »ha már ki kell kapni, akkor inkább tizenegyesekkel« felfogás uralkodott, és ez leginkább a horvátokon látszott. Nagy esélyesei voltak a dánok elleni meccsnek, és nem vállalták fel azt, amit előző nap a franciák vagy az uruguayiak. A félős horvát csapat kiszenvedte a győzelmet. A spanyolok is lényegesen gyengébben játszottak, mint tudnak, az oroszoknak meg elég volt a végén a tizenegyeseket jobban rúgni. Erre kell felkészülnünk, ez a kétféle mérkőzés lesz" - mondta az egykori pólós sikerkapitány, aki szerint nem a vb rajtja előtt egy nappal kinevezett szövetségi kapitány, Fernando Hierro a felelős a spanyolok kudarcáért.

"A spanyoloknál nem a kreativitás hiányzott, hanem a magabiztosság, az esélyességgel járó felelősség vállalása. Ezt kezelni kell tudni. Amikor csak a siker elfogadható, az úgynevezett kötelező győzelem az egyik legnehezebb" - mondta Kemény Dénes.

A nagy Manchester United-szurkoló szakember annak örül, hogy David De Gea, a spanyolok kapusa mindössze egy védéssel zárta a vb-t, mert így a sok kérő, aki állandóan megpróbálja őt elvinni Manchesterből, most talán visszább húzódik...

A hétfői Brazília-Mexikó és Belgium-Japán nyolcaddöntőkről azt mondta, hogy szerinte az esélyes a brazil és a belga válogatott.

"Az a kérdés, hogy milyen meccset látunk. A brazilok vérében nem nagyon van benne a »szomorú vasárnap«. A belgák kreatív játéka miatt nagyon bízom benne, hogy szintén jó meccs lesz. Remélem, hogy most egyik csapat sem a tizenegyesekkel akar továbbjutni" - vélekedett Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Felemás hangulatban telt a kereskedés csütörtök reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódik az emelkedés a tőzsdéken, míg Amerikában a függetlenség napja miatt ma nem lesz kereskedés. Gazdasági események szempontjából a brit parlamenti választások okozhatnak elmozdulásokat, illetve érkezik az EKB jegyzőkönyve is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×