eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás: a döntő egy egész más műfaj

Faragó Tamás: a döntő egy egész más műfaj

Az egyéni teljesítmények és a határozott védekezés volt a siker kulcsa a Görögország ellen 7-5-re megnyert világbajnoki elődöntőben Faragó Tamás, az InfoRádió állandó vízilabda-szakértője szerint, de arra is figyelmeztet: a döntő az más műfaj.

Látszólag sima győzelem volt, de Faragó Tamás szerint valójában nagyon sokat küszködtünk és nagyon sokat tettünk a sikerért. Jellemző volt a mérkőzésre, hogy a görögök csak öt gólt tudtak lőni, és mi is harminc lövésből csak hétszer találtunk a kapuba. 

"Az a fantasztikus, hogy olyan egyéni teljesítmények segítették győzelemhez a válogatottat, mint Nagy Viktoré a kapuban, és olyan szenzációs gólokat is láttunk, mint például Hosnyánszkyét, Háraiét vagy Vámosét, ami igazából a két ország vízilabda-kultúrájának a különbségét is meg mutatta. Euforikus győzelmet ünnepelhetünk. Óriási eredményt ért el ez az átalakult, megfiatalított válogatott" - mondta az InfoRádió állandó szakértője, aki úgy látta, nagyon egységes volt a csapat, nagyon megoldotta a védekezést, és a siker nüanszokon múlt, például a blokkok minőségén, a védekezés pontossága sokat javult. Mindkét csapat elsősorban a védekezéssel foglalkozott, és mi ebből sokkal jobban jöttünk ki. 

"Bármire elég lehet a válogatott teljesítménye, de a döntő egy másik műfaj. Ott minden újrakezdődik, és ott már a tét miatt az ellenfél is izgulni fog" - mondta Faragó Tamás, hozzátéve, hogy mindenkinek borsózott a háta, amikor hallotta a magyar szurkolótábort, és ilyen közönség előtt nyerni nagy és fantasztikus érzés lehet.

A kérdésre, hogy szerinte a Margitszigeten vagy a Duna Arénában kellene-e játszani a döntőt, azt felelte, a játékosoknak kell eldönteniük, hogy hol a nagyobb az esélyük a győzelemre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×