eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás: saját magunkat vertük meg

Faragó Tamás: saját magunkat vertük meg

Kanada ellen önmagát verte meg a magyar női vízilabda-válogatott - mondta az InfoRádió állandó sportági szakértője, az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás.

"Ezen a mérkőzésen semmi sem sikerült. Előre jeleztem, hogy minden világversenyen a negyeddöntő a legkegyetlenebb, mert még lehet a csapat első és nyolcadik is. Ezt sajnos érezték a lányok is, és

ezen a mérkőzésen nagyon félve játszottunk, rossz döntéseket hoztunk. Saját magunkat vertük meg"

- mondta Faragó Tamás, az InfoRádió állandó vízilabda-szakértője.

Szerinte a lövőszázalék volt a fő probléma, mert a kanadaiak olyan zónavédekezést alkalmaztak, amely az európai csapatok számára meglepetés.

"Legyünk őszinték, ez szellemes ötlet volt, de minden védekezésnek van ellenszere, de ezt

a kulcsot most kint hagytuk a parton,

nem találtuk a megoldást" - mondta az olimpiai és világbajnok, és hozzátette, a lövések is pontatlanok voltak, a lövőszázalék legfeljebb 10-15 lehetett.

"Sajnos ettől a pillanattól kezdve

nem az éremért, hanem a becsületéért játszik a válogatott.

Elsősorban a magyar vízilabda becsületééért, de a sajátjáért is. Egy ilyen csalódás után a következő mérkőzések legalább olyan nehezek, mint ez volt. Ugyanolyan nehéz ellenfelek várnak az 5-8. helyért is" - vélekedett a szakértő.

A férfiak Oroszországgal játszanak kedd este, és Faragó Tamás szerint rájuk a legnehezebb mérkőzés vár, a negyeddöntő.

"Egy olyan meccset kell megoldani, amelyen papíron gyengébb az ellenfél, de ezt gondoltuk a nőknél Kanadáról is. Csakhogy ez az orosz válogatott alig kapott ki Horvátországtól, és meglepetésre kiverte Spanyolországot. Nemes ellenfél, nagyon pontosan kell játszani, és bírni kell ezt a súlyt. Ha el akarunk érni az elődöntőbe, akkor legnehezebb mérkőzésen is túl kell jutni" - mondta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×