eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bujka Barbara: A legnagyobb hiba az volt, hogy összecsináltuk magunkat

Bujka Barbara: "A legnagyobb hiba az volt, hogy összecsináltuk magunkat"

A női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint semmi előjele nem volt annak, hogy csapata kudarcot vall a budapesti világbajnokság negyeddöntőjében, alulmaradva Kanada együttesével szemben.

Bíró Attila a hétfői 6-4-es vereséget követően tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta: számítottak rá, hogy nehéz meccs lesz, "de arra nem, hogy ennyire impotensek leszünk..."

"Nem könnyű megemészteni a történteket" - folytatta a kapitány, aki az összecsapás előtt aláírta volna a hat kapott gólt, a négy lőtt azonban szerinte roppant kevés. "Senkinek nem ment úgy a lövés, ahogy szerettük volna. Sajnos rendre túlhelyeztük a labdát, a jobbnál is jobb helyzetet kerestünk. A vereség azért is fájó, mert semmi előjele nem volt a kudarcnak."

A szakember úgy fogalmazott, hogy meg kell keresni a társaság egészét jellemző mentális blokk okait, kérdésre válaszolva pedig azt mondta, hogy mindannyiuknak, neki, a lányoknak és az Európa-bajnok1 csapat pszichológusának a felelőssége is felvethető a sikertelenség okán.

A kapitány úgy vélte, talán az előző meccsen a hollandok felett aratott győzelem "bealtathatott minket, de ilyen a vízilabda, ők a kilencedik, mi az ötödik helyért játszunk érem helyett..." Kitért rá, hogy a margitszigeti világbajnokság eddigi menete is igazolta: a női mezőnyben nyolc-kilenc olyan csapat van, amelyből "bárki megverhet bárkit", s ennek "tegnap mi voltunk a szenvedő alanyai".

Bíró Attila szerint most már az a feladat maradt, hogy megnyerjék a hátralévő két mérkőzést, és szépen búcsúzzanak a hazai vb-n, már csak a csapat mellett végig kitartó szurkolók miatt is.

A sajtótájékoztatón megjelent csapattagok közül Bujka Barbara elárulta, hogy ő is, akárcsak a többiek, csupán valamikor hajnalban tudott elaludni a vereséget követően.

"A legnagyobb hiba az volt, hogy összecsináltuk magunkat" - jelentette ki a szókimondó balkezes center, aki szerint a görögöket, majd az utánuk következő ellenfelet is meg kell verni, hogy legalább az ötödik hely meglegyen.

Illés Anna fájdalmasnak nevezte a vereséget, társaival együtt nagyon sajnálja, hogy így alakult, de - fűzte hozzá - a folytatásban se mindegy, hogy ötödikként vagy nyolcadikként végez a válogatott.

A center Tóth lldikó is leszögezte, hogy mélységesen csalódott az eredmény miatt, s elszalasztott lehetőségről beszélt, mert szerinte nemcsak az elődöntőbe juthattak volna el, hanem egészen a döntőig menetelhettek volna, ha csak megközelítőleg azt nyújtják, amit tudnak.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita azt mondta, hogy a kanadaiak elleni meccsen saját magukat verték meg:

"Buták voltunk, bátortalanok, most nagyon ki kell találnunk a megoldást, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő, és mentálisan is jók legyünk."

A magyar válogatott az 5-8. helyért szerdán 15 órakor a görögökkel találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×