eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Märcz Tamás: megérdemeltük a csoportelsőséget

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata jogosan és megérdemelten lett első csoportjában a hazai rendezésű vizes világbajnokságon az olaszokat, az ausztrálokat és a franciákat megelőzve.

Märcz Tamás a csoportküzdelmek zárulta után tartott szombati sajtótájékoztatón leszögezte, hogy a vb nyitószakaszában elért sikerhez nagyban hozzájárult a szurkolók fergeteges biztatása, a Margitszigeten minden meccsen megnyilvánuló támogatás is.

A szakvezető hozzátette, hogy az út folytatása sem lesz könnyebb, bármely ellenfél következzen is a legjobb nyolc között, ahová csoportelsőségével közvetlenül lépett tovább a magyar együttes. A keddi negyeddöntős csatát a vasárnapi spanyol-orosz mérkőzés győztesével vívja a gárda, s Märcz Tamás szerint bár mindkét lehetséges rivális veszélyes, egyikük sem akadályozhatja meg a kellőképpen felkészült magyar válogatottat abban, hogy a négy közé jusson.

A médiaeseményen jelenlevő három játékos közül a világbajnok kapus, Nagy Viktor azt emelte ki, hogy a csoportmeccseken koncentráltan pólózott a csapat, amelyből áradt az erő és az egység. Ő most a legfontosabbnak azt tartja, hogy valamennyien kipihenjék magukat, s kedden a legjobb formájukat nyújtsák, akárki legyen is az ellenfél.

Manhercz Krisztián, az egyik világbajnoki újonc felidézte, hogy nemrég közös edzőtáborozásuk volt a spanyolokkal, akiket edzőmeccsen legyőztek, de a magyar válogatottat egyébként is jobbnak ítéli mind a spanyol, mind az amúgy fiatal és energikus orosz válogatottnál.

"Van azért még hova fejlődnünk nekünk is támadásban és védekezésben egyaránt - fogalmazott a magyar tehetség -, de fogunk is fejlődni."

A szintén vb-újonc balkezes Zalánki Gergő is megemlékezett az "aranyos szurkolókról", majd kitért rá, hogy ő személyesen a harmadik csoportmérkőzés végére, a franciák ellen kicsit elfáradt, ezért is jó az első hellyel járó plusz pihenő.

"Ám már most nagyon várom a következő meccset, amelyen nyerni fogunk, még ha ez nem is lesz könnyű" - fűzte hozzá a csapattársak nevében is fogalmazva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×