eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Olasz Anna: néhányan úgy döntöttek, hogy verekedjünk

Olasz Anna: "néhányan úgy döntöttek, hogy verekedjünk"

Olasz Anna az ötödik, Sömenek Onon Kata a 12. helyen végzett 25 kilométeren a vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeinek zárónapján, Balatonfüreden.

A nők 25 km-es nyíltvízi versenyében négy kilométerrel a vége előtt az első hármas közel másfél perccel elszakadt Olasz Annától és vetélytársától, akik viszont 36 másodperccel előzték meg a hatodik helyezettet.

Egy kilométerrel a vége előtt Olasz kétperces hátránnyal a negyedik volt, ám a férfiakhoz hasonlóan itt is óriási sebességre kapcsolt az élbolyt alkotó három versenyző, az elfáradó Olasz pedig végül óriási csatában bár, de négy tizedmásodperccel kikapott az olasz Martina Grimalditól a negyedik helyért vívott küzdelemben. A győzelmet a címvédő brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg a holland Sharon van Rouwendaal és az olasz Arianna Brindi előtt.

"Nagyon kemény volt ez a verseny, sokat kivett belőlem. Még nem vagyok teljesen elégedett, de kis pihenő után majd fogom tudni értékelni ezt az ötödik helyet" - értékelt Olasz Anna. Kiemelte, talán túlzottan is szeretett volna érmet szerezni, s nem hozott jó döntéseket.

"Nem osztottam be jól az energiámat, s bár eszméltem, hogy ez így nem lesz jó, de akkor már késő volt. Ráadásul újabb hibát követtem el, amit nem tudtam erővel behozni."

A sárga zászlós figyelmeztetéséről elmondta, tudta, hogy miért kapta.

"Néhányan úgy döntöttek, hogy verekedjünk, és ebből én jöttem ki rosszul. Ha akkor nem csinálom, amit csináltam, akkor még mindig úsznék, vagy ki kellett volna, hogy szálljak."

Sömenek Onon Kata a 12. lett

"Nagyon boldog vagyok, ez a helyezés szép eredmény. Jól sikerült beosztanom az energiámat, fejben és fizikailag is tudtam magam tartani az ötödik körig" - hangsúlyozta Sömenek, aki elmondta, a közönség látványa és az edzők bíztató szavai sokat segítettek neki.

A brazil Ana Marcela Cunha lett az első, ezzel megvédte címét.

A férfiaknál Gyurta Gergely a hatodik lett, Rasovszky Kristóf pedig feladta a versenyt. Erről bővebben itt olvashat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×