eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Csoportelső a magyar válogatott - ez történt pénteken

Csoportelső a magyar válogatott - ez történt pénteken

A női után a magyar férfi vízilabda-válogatott is csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a budapesti világbajnokságon. A nyíltvízi úszók két értékes helyezéssel fejezték be a szereplést.

Csoportelsőként zárt a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságon. Ehhez az kellett, hogy a mieink győzzenek a franciák ellen – ez simán 13-7-re sikerült –, de még inkább arra volt szükség, hogy az olaszok tíznél kevesebb góllal verjék a harmadik helyezett Ausztráliát. Bár az olaszok alaposan bekezdtek, a több ezer magyar drukker által hajtott Ausztrália nem adta könnyen magát, és nyolcgólos különbséggel zárta a meccset.

Märcz Tamás együttesében először kapott szerepet Decker Attila kapus, megszerezte első gólját a tornán Erdélyi Balázs és Gór-Nagy Miklós is. Utóbbi játékos egy félidőt pihent, míg a szintén fülgyulladással bajlódó Hárai Balázs nem is szállt medencébe.

A magyar együttes legközelebb kedden játszik,

ellenfele a négy közé jutásért a spanyol vagy az orosz válogatott lesz.

A negyeddöntőbe kerülésért még brazil-ausztrál, kazah-olasz és görög-japán párharcokat rendeznek.

Balatonfüreden befejeződtek a nyíltvízi úszók versenyei. 25 km-en a nőknél Olasz Anna ötödik, Sömenek Onon Kata 12. lett. Előbbi versenyző nagy verekedésbe keveredett.

A férfiaknál Gyurta Gergely a hatodik lett, Rasovszky Kristóf pedig feladta a viadalt, miután megrúgták.

A férfiaknál a francia Axel Reymond nyert, a nőknél a brazil Ana Marcela Cunha megvédte címét.

A Duna Arénában kettős kínai sikerrel zárult a női műugrók 3 méteres száma. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, Si Ting-mao óriási fölénnyel nyert a Duna Arénában, a döntő öt sorozatából négyszer az ő ugrását értékelték a legjobbnak a pontozók. A 25 éves sportoló összességében a hatodik világbajnoki aranyérmének örülhetett, a magyar fővárosban pedig a másodiknak. Mögötte több mint húszpontos hátránnyal honfitársa, Vang Han lett a második, míg harmadikként a kanadai Jennifer Abel zárt.

Toronyugrásban Somhegyi Krisztián nem jutott be a középdöntőbe.

A Városligetben újabb orosz diadal született, ezúttal a szinkronúszó-csapat szabadgyakorlat döntőjében. A dobogóra még Kína és Ukrajna állhatott fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×